Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

RSS

 Puu kaatuu!
12.08.2009 23:25 | liviko

 Jokainen meistä varmasti tietää tunteen, kun oven avaamalla saa eteensä vain uuden oven avattavaksi, joskus kaksikin.

Uutta informaatioa on tänään jälleen saatu ja koneen ääressä on tullut istuttua. Päänsärky on sen mukainen. Tämän asian "penkominen" on ollut jossain määrin aina vain ovien avaamista ja joka kerta oven takaa löytyy uusi ovi. Tykkään myös verrata tätä hommaa puuhun kiipeämiseen. Oksan tyvessä ollessasi et vielä tiedä, miten iso oksa on kyseessä ja miten laajasti se haarautuu. Kuitenkin joka oksalla on käytävä ja ennen kaikkea tulee muistaa ja sisäistää oksalla oleva tieto. Sitä kulkee oksalta oksalle tietämättä, kuinka monta oksaa puussa oikeastaan on.

Nyt teksisi mieli ottaa moottorisaha kauniiseen käteen ja kaataa koko puu. Sitä voisi sitten sirkkelöidä polttopuiksi ja samalla ottaa tieto talteen. Homma ei vain toimi siten - valitettavasti. Taidan siis laskeutua oksalta tikapuita pitkin ja mennä nukkumaan. Huomenna on jälleen uusi päivä ja uusi oksa odottaa. Miten iso ja haaroittunut se on - en tiedä vielä. Huomenna se selviää.


 - liviko | Kommentit (4)Kommentoi Pohdintaa
05.08.2009 17:44 | liviko

 Kuten kaikki olemme Hevosurheilusta lukeneet, ell Moisala ei ole hevosia nähnyt sitten 12.6. jälkeen. Eskon sivuilla oli jossain vaiheessa tiedote, josta tuli ilmi kahden oriin lopetetun 13.6. Mietinkin tässä, kuka on antanut lausunnon ja lopettanut hevoset, jos Moisalalla ei ole ollut osuutta asiaan. Eihän hän ole hevosia sinä päivänä enää nähnyt.

Edelleen pohdin myös sitä, miten Kirpun väki on löytänyt tiensä Sastamalaan kun Pirkanmaan alueella on omatkin eläinsuojeluvalvojansa.

Tuotakoon nyt vielä esiin tämäkin uutisointi:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/omistaja-yhteistyohaluton-paatos-sastamalan-hevosten-kohtalosta-venyy/148328

Uutinen on julkaistu 1.7.2009 eli päivää ennen kuin hevoset siirtyivät Eskon omistukseen ja kaksi päivää ennen kuin kolmesta jäljelle jätetystä hevosesta kaksi lopetettiin. En voi olla hiljaa mielessäni spekuloimatta tätä asiaa ja siihen liittyviä motiiveja. Kuvio on joka tapauksessa mielenkiintoinen.


 - liviko | Kommentit (5)Kommentoi Asia etenee
02.08.2009 14:47 | Lappalainen

Selvityspyyntojä on satanut lääninhallitukseen useiden eri henkilöiden toimesta. Osaan on saatu vastaus ja ainakin sastamalan tapaus tutkitaan valvonta-asiana. Keskustelupalstoilla kuhisee edelleen ja ESKO Ry ja kirpun eläinkotikin ovat ottaneet omalla tavallaan kantaa tapahtumiin. Sivustoja on päivitetty ahkeraan. ESKO RY:n vieraskirja on poistunut, Sastamalan hevosista annettu tiedote on poistunut, hallituksen kokoonpano on poistunut ja kirpun eläinkodin sivulta jokseenkin kaikki kuvamateriaali on poistunut. Matalaa profiilia siis. Tilinumero on sentään saanut jäädä ja lapinlehmä. Tuo eläinsuojelutapauksena pelastettu, josta ei huhupuheiden mukaan löydy viranomaisten taholta raportin raporttia, ei edes syytettä.

ESKO Ry:n hallituskin on reagoinut. Luvassa on tulevan viikon perjantaille yhtiökokous, syynä 3 hallituksen jäsenen sekä 2 varajäsenen eroaminen hallituksesta ja ristiriidat. Joku on siis herännyt siihen, että näin ei voi toimia. En minäkään istuisi sellaisessa hallituksessa, joka hassaa yhdistyksen rahaa siihen, että hankitaan omistukseen lopetuskuntoisia eläimiä. En tosin istuisi sellaisenkaan yhdistyksen hallituksessa, joka hankkii omistukseensa hyväkuntosia eläimiä ainoastaan lopettaakseen ne kauppaa seuraavana päivänä.

Oikeastaan olen melko tyytyväinen, että asun  kaukana satakunnan ja sen rajaseutujen suhinoista. Näillä main ei ole kukaan vielä keksinyt vaatia hevosille lukuvaloja, eikä ainakaan toistaiseksi korviini ole kantautunut, että takkuharjainen hevonen olisi lopetettava, mutta trendeillä on yleensä ikävä tapa levitä ja ennemmin tai myöhemmin saavuttaa viimeinenkin perähikiä. Siispä sähköasentajan pakeille, josko meillekin ne yövalot...pitäisiköhän hankkia myös lukemista ajankuluksi?


( Päivitetty: 02.08.2009 15:28 )

 - Lappalainen | Kommentit (4)Kommentoi Ajatuksia, mietteitä ja lisää kysymyksiä?
29.07.2009 23:49 | Lappalainen

Ensimmäinen päivä takana tämän sivuston parissa ja vastaan on tullut sellaisia tapauksia, joista oikeasti en olisi halunnut kuulla. Olisin mielelläni jatkanut ruususen unta ja uskonut, että sellaista ei voi oikeassa elämässä sattua. Vaan kaikki ei aina mene kuten saduissa.

Tämä ilta on herättänyt ajatuksia. Ajatuksia lähinnä siitä miten ihmisiä ja eläimiä voisi auttaa jo ennakkoon, etteivät tilanteet pääsisi etenemään siihen pisteeseen, että yksikään taho voi tulkita lopetuksen olevan ainoa mahdollisuus. Tarvitaanko eläinten "sosiaalitoimisto", soppajono vai mistä apu? Vapaaehtoisten rinki avustamaan eläintenhoidossa silloin kun omistajan omat voimat eivät riitä?

Varmasti mitään yksiselitteistä pakettiratkaisua ei ole olemassakaan, eikä mikään maailman apu kaikkia tavoita, mutta yhtäkaikki en keksi ainoatakaan sellaista olemassa olevaa matalan kynnyksen instanssia mihin eläimen omistaja itse voi ottaa yhteyttä ja pyytää apua silloin kun oma takki tyhjenee. Ideoita?

Näin matalan suhdanteen aikana myös talous voi tehdä kuperkeikan ja elämältä katoaa sen myötä pohja pois. Ei se ainoastaan ihmisten ongelma ole, kyllä se heijastuu nelijakaistenkin ruokapöytään. Kun varoja kerätään katastrofin jälkeisten lakisääteisten elinpäivien (15 vrk löytöeläimet) ylläpitoon, pitäisikö jonkun tahon kerätä varoja käytettäväksi ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin? Eikö se olisi sitä parasta eläinsuojelutyötä?


 - Lappalainen | Kommentit (3)Kommentoi Toistaiseksi meillä on vain kysymyksiä.
29.07.2009 22:30 | liviko

Tämähän lähti hienosti liikkeelle. Omasta puolestani kiitän lukuisista sähköposteista, joita olen saanut lähetettyäni tuon kirjoittamani tekstin luettavaksi. Nythän se on näppärästi kaikkien luettavana täällä. Päivitän tekstiä, jos siihen tulee aihetta. Pari hyvää päivitysvinkkiä tulikin ja teksti on nyt päivitetty. Muutoin pyrin kirjoittamaan aina uuden tekstin, ettei alkuperäinen sekoitu.

Olen lähettänyt tekstini eteenpäin mm. SEY:n toiminnanjohtajalle. Automaattivastaus saavutti minut välittömästi. Hän on lomalla. Palaa kyllä sorvin ääreen piakkon. Jään siis odottamaan vastausta ja kannanottoa asiaan.

Eläinsuojelutyö on arvokasta mutta oma uskoni tuohon työhön on nyt katkolla. Tämä ns. Sastamalan tapaus sisältää liian ristiriitaisia lausuntoja ja liikaa kysymyksiä herättävää toimintaa. Lausuntoja lukiessani päällimmäisenä ajatuksena on lähinnä, etteivät kaikki voi puhua totta. Niin kauan kuin yksikin kysymys on ilman vastausta, minun uskoni eläinsuojelutyöhön ei palaudu.

Kenen maito on jo maassa? Vastauksia odotellessa..

liviko


 - liviko | Kommentoi


©2020 Satakunnan eläisuojelu lainmukaiseksi - suntuubi.com