Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kaikki tiet vievät Roomaan...vai vievätkö
Eläinsuojelu on tärkeä asia.  Siitä kaikki me hevosihmiset olemme samaa mieltä.
Kevättalvesta 2009 alkaen internetin keskustelupalstoilla on kuitenkin kiertänyt hurjia huhuja siitä, ettei tämä työ olisi aina täysin pyyteetöntä. Sastamalassa kesäkuussa alkunsa saanut 5/6 hevosen lopetukseen päätynyt voimakkaasti uutisoitu tapahtumasarja räjäytti keskustelun lähes kaikkien hevosihmisten tietoisuuteen.
 
Kronologisesti aiemmin oli saanut alkunsa ns. Yövalojuttu, jonka tapahtumainkulku on sellainen, ettei sitä kukaan varmasti olisi joitakin vuosia sitten uskonut edes mahdolliseksi.  Tuomio eläinsuojelurikkomuksesta ilman, että on tapahtunut yhden ainoata sellaista edes pienen pientä seikkaa, joka olisi vaikuttanut eläinten hyvinvointiin. Ei tuskaa, ei kärsimystä, ei kipua. Ei edes epämieluisaa oloa eläimelle, mutta sakot rapsahti. Sakot, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa eläintukien menetykseen, ja tätä kautta jopa kymmenien tuhansien eurojen menetykseen.
Näillä tapauksilla on yhteinen nimittäjä, kuten myös Justiceforall:n julkaisun jälkeen tietoon tulleilla monilla muilla tapauksilla, jossa eläimen omistaja, sen enempää kuin sivullinenkaan ei miellä, että oikeus olisi toteutunut. Nimittäjä on Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan alueen lääninhallituksen valtuuttama eläinsuojeluvalvoja, joka yrittäjänä pyöritti euralaista Kirpun eläinkotia.
Nyttemmin tätä eläinkotia pyörittää Esko Ry, jonka kantavana voimana ko. eläinsuojeluvalvoja on toiminut yhdistyksen perustamisesta alkaen. Esko Ry nousi kuuluisuuteen ostamalla bulvaanin välityksellä 3 Sastamalasta huostaanotettua hevosta ja lopetuttamalla näistä seuraavana päivänä 2 oritta, joiden kuntoa huostaanottotapahtumassa mukana ollut eläinlääkäri luonnehti erinomaiseksi, tilanteessa, jossa niille olisi ollut tarjota hyvä uusi koti vaikka samana iltana.
Kansalaisen kannalta huolestuttavaa on jos toimintaa valvovat viranomaiset eivät näe/ ole nähneet menettelyissä mitään moitittavaa.

Osoitteessa http://www.adressit.com/elainsuojeluvaltuutus on avattu adressi "Lääninhallituksen valtuutus pois eläinsuojeluvalvojilta, joilla on taloudellinen intressi haltuunottoihin" .  Adressi on allekirjoitettavissa 30.9.2009 asti, jonka jälkeen se toimitetaan lääninhallituksiin eläinsuojelusta vastaaville läänineläinlääkäreille.

©2020 Satakunnan eläisuojelu lainmukaiseksi - suntuubi.com