Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 12:50:48

Uusi.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 12:55:17

Edellinen http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=753162&t=753162

Lappalainen: Onko se se toinen hevonen, joka kuvissa esiintyy? Se mikä näyttää n. 2 vuotiaalta? Vai onko siitä olemassa jopa kokovartalokuva missä näkyy ne jalatkin??

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 13:01:51

Ajatuskaari vain jatkuu. Tuota kuva hommaa olen miettinyt useasti.

ESKOt on itse kuvissa esitelleet vain kahta hevosta;

Beniä (oletettavasti?? sillä on ruunaksi luvattoman pitkä harja) ja tätä nuorta hevosta, joka pitäisi siis olla se ventovuohis varsa? Eli se siis, josta Hanna V:kin puhui? Joka siis olisi pitänyt lopettaa jo sillon tammikuussa? Ei se minusta kyllä niin huonolta näytä. Toinen vaihtoehto on, että se on se vanhempi jolla on kasvanut riimu päähän?? Ei se kai sekään ole... Saatteko te tästä ajatusleikistä kiinni?

Sen nuoremman kuvassa olevan on pakko olla ollut toinen niistä jotka lopetettiin jo sillon 13.6? Vai onko se kuitenkin toinen niistä oreista jotka lopetettiin sitten vasta myöhemmin.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   7.8.09 13:03:09

Tämä vielä tänne..

" Lähettäjä: Huh
Päivämäärä: 7.8.09 10:49:15

...kun tarpeeksi vaikutusvaltainen ihminen on kyseessä, menee viranomaisillakin helposti pupu pöksyyn...

Ymmärtääkseni poliisi jätti hevosten huostaanoton jälkeen asian ilmaan. TK taisi olla se, joka selvitti hevosten henkilöllisyydet ja omistajat, koska poliisi ei tehnyt mitään. Itse mietin silloin, että tätä tämä Suomen eläinsuojelu on, että ei vaan viranomaisia kiinnosta tarpeeksi. Joten en sinänsä ihmettele, jos TK on ottanut ohjat omiin käsiinsä.

Ja mitä hintalappuihin tulee, kyllä se eläintenpito maksaa. Kyllä muutkin eläinkodit saavat kissansa ja koiransa ihan ilmaiseksi ja sitten myyvät rokotusten, leikkausten, madotusten ja ihan vaan elätyksen jälkeen ihan tuntuvalla summalla eteenpäin. Ei kait siinä mitään ihmeellistä ole. Eikä siitä mitään voittoa synny kenellekään.

"Siihen mitä kuopataan ja mitä jätetään henkiin vaikutti varmasti suurelta osin se, että Ben oli hevosista ainoa, jonka käsittely tuolta sakilta sujui ongelmitta ja jota voi ajatella myytäväksi siihen kohderyhmään, mihin noiden markkinointi on suunnattu. Oriit ostaakseen olisi tarvinnut olla jo oikea hevosmies, eivätkä ne maksa eläimestä "Koskilisää"."

Totta ihan varmasti on se, että Benin hyvä käsiteltävyys on ollut suurimpana syynä sen säilyttämiseen. Hevosia ei käsitellyt mikään "sakki" vaan yksi ammattitaitoinen henkilö, joka kyllä orien kanssa pärjäsi siinä missä muidenkin. Isompi oreista tosiaan oli raju ja olisi myydessä vaatinut todella osaavan käsittelijän ja varmastikaan sen kanssa ei haluttu ottaa riskiä, että se joutuu pikkutytön leluksi, koska se olisi ollut väärissä käsissä vaarallinen. Pienempi ori taas ei missään priimakunnossa todellakaan ollut, ymmärtääkseni ei kävelystäkään paljon mitään tullut. Ja esim. hampaistahan el tämän aluksi arvioi 3-4 -vuotiaaksi, eli eivät ihan vastanneet vuotiaan(?) hevosen kalustoa.

Muuten. Taas näiden "huhujen mukaan" kaikista hevosista otettiin kuvia huostaanottohetkellä. Myös näistä jotka lopetettiin heti. Ymmärtääkseni nämä kuvat eivät ole kovin nättejä ja niissä ehkä näkyy jotain muutakin, kuin hevosten päät ja takkuinen tukka. Kuvia ei (ilmeisesti poliisin mukaan?) saa julkaista ennen syytteiden lukemista(?). Itse en ole näitä kuvia nähnyt. Toivon, että sitten jos ja kun kuvat julkaistaan, ilmenee niistä hevosten sen hetkinen kunto eikä kenenkään tarvitse enää spekuloida, olivatko hevoset hyvä- vai huonokuntoisia."

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 13:10:26

No laitetaan sitten ne vastineetkin, jotta keskustelun kulkua on järkevä seurata...

Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: ei ole
Päivämäärä: 7.8.09 11:08:47

Kun kerran eläinlääkäri on hampaista arvioinut varsan olevan 3-4-vuotias, oli se varsa sitten kehitystään edellä noin 2-3 vuotta.

Kyllä vuotiaan varsan erottaa muista vanhemmista hevosista jo ulkokuorensa perusteella. Esim. harja ja häntä, sekä muutoin varsamainen olemus.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä: 7.8.09 11:09:45

Kumma kun tässä kyseisessä tapauksessa ei kuvia saa "poliisin" toimesta julkaista. Pirkkalan(?) tapaus oli aivan selvä kaikille alusta alkaen, kun KOKO hevonen/hevoset olivat kuvassa. Ei niitä "pihistelty" koska esitutkinta käynnissä....

Katsokaa vain niin oikeuden käyntikin jollain ilveellä venkslataan salaiseksi ja sen myötä myös kuvat.

Ja jos kerta vuosien myötä suomenhevosia "hävinnyt" kys. ihmiseltä, niinkuin mainittu, niin pitäisi selvittää mihinkä ne ovat hävinneet?

Ja mihin tarvitaan KOLME työntekijää - jos eläimiä ei ole kuin muutama?! Vai meinataanko siellä nyt alkaa "siivoamaan" kunnolla?
Pitäkää kaikki sielläpäin olijat videokamerat latingissa ja valmiina.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä: 7.8.09 11:17:52

huh: kyllä tuolla jossain aiemmin joku poliisi kertoi selvittäneensä hevosten omistajat, oli jostain lehtiuutisesta.
Pitääkö taas toistaa Tanja Koskella kissat 150 euroa, koirat 150-500 euroa.

Hesy: aikuinen kissa maksaa 50 euroa. Leikattu madotettu pikkukissa 100 euroa , koira 250 euroa.Edellis viikon viikonvaihteen Iltalehdessä.Siellä on avoimet ovetkin päivittäin muutaman tunnin.

Sitähän varten mielestäni niitä lahjoituksia annetaan, että ne eläimet pidetään niillä varoilla hengissä, niin kauan kuin löytyy uusi ottaja, jopa vuodenkin, ainakin Hesy:ssä.

Ei Tanjan Kosken niitä itse tarvitse maksaa.Ensin maksaa kunta, sen jälkeen alkaa hoitomaksu raksuttaa. Eikö ne Rahankeräysluvat olekaan eläimien hyväksi tulevaa rahaa, vaan hänelle tulevaa henkilökohtaista avustusta?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: varmalaukka
Päivämäärä: 7.8.09 11:29:10

"Pienempi ori taas ei missään priimakunnossa todellakaan ollut, ymmärtääkseni ei kävelystäkään paljon mitään tullut. Ja esim. hampaistahan el tämän aluksi arvioi 3-4 -vuotiaaksi, eli eivät ihan vastanneet vuotiaan(?) hevosen kalustoa"

Tästäkin voi jo päätellä että joko ell ei oikein ole hevosista perillä, tai sitten on nähty mitä on haluttu nähdä. Kyllähän vuosikas näyttää kitukasvuiselta kolmivuotiaalta, JOS asian HALUAA niin nähdä. Tämä kyseinen vuosikas ei kyllä kuvien perusteella mitenkään erityisen laiha ollut.
Mielenkiintoista, että eläinlääkäri ei erota maitohampaita pysyvistä hampaista. On tainnut olla melko kehittynyt purukalusto. Luulenpa että tämäkin on vaan keksitty juttu.
Enpä veisi kyseiselle lääkärille ainuttakaan eläintä minkäänlaiseen hoitoon, jos tiedot on noin vähäiset. Ei siihen kuuden vuoden tutkintoa tarvita, että erottaa maitohampaat pysyvistä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: Siis
Päivämäärä: 7.8.09 11:30:19

kuka maksaa löytökoirasta 500 e? Sillä saa jo paperillisen nuoren koiran.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä: 7.8.09 11:42:02

Huh: Jep...ja kun nyt huhuja lähdetään spekuloimaan, voidaan muutamista sitkeistä kuulopuheista helposti päätellä, että satakunnan suunnalla se viranomaisia "pelotteleva" taho on lähinnä eläinsuojeluvalvoja. Ei noista lähtökohdista asiaan ajatellen tietenkään se voi olla mahdollista, että viranmaiset voisivat tehdä päätöksiä ihan omaan harkintaan ja lakiin perustuen.

Jos hevoset ovat huostassa, normaalin oikeusjärjestyksen mukaan viranomainen selvittää niiden omistussuhteet, ei se keneltä hoitopalvelu on ostettu. Jos tähän menee viranomaiselta aikaa viikkoja, se on voi voi. Jos taas selviää nopeammin, hyvä. Meneepähän ainakin selvitykset sitä virallista tietä ja niin kuin niiden on lainmukaan tarkoitus mennäkin. Valtio kuitenkin vastaa siltä ajalta näiden hoitokustannuksista, joten ei asiassa pitäisi olla mitään epäselvää. Siellä ei kuitenkaan ollut 13.6 jälkeen elossa yhtään sellaista eläintä, minkä kohdalla olisi ELÄINSUOJELULLISISTA syistä ollut kiire.

Minä toivon kuvien julkaisun jälkeen näkeväni kuvia Junnilan tuvalla ELOSSA olevista hevosista, koska ne ovat oikeasti ainoata sellaista kuvamateriaalia, missä huostaanottoajankohdan kunto käy ilmi. Minä vain pahaa pelkään, että propagandauutisoinnin tyyliin kuvamateriaali mitä julkisuuteen ensin koitetaan työntää, on Köyliö tallin pihamaalla kuolleena maakavat varsat. Tottahan ne pahalta näyttävät.

PS. Länsi-Suomi lehti on julkaissut kuvan ventovuohisvarsasta. Valitettavasti tuon numeron ilmestymispäivä ei ole minulla tässä käsillä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä: 7.8.09 11:54:57

Sen ymmärtäisin, jollain tapaa, että 1-vuotiaaksi luultu hevonen paljastuisikin 3-4-vuotiaaksi. Tällöinhän se olisi kehitystään jäljessä ym.

Jos taas 3-4-vuotiaaksi luultu paljastuukin vasta yksivuotiaaksi niin se ei voi kovin räkäisessä hapessa olla.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: J
Päivämäärä: 7.8.09 11:58:08

En ole hetkeen ehtinyt mitään kommentoida tästä asiasta, mutta olen leikannut jok ikisen HU jutun talteen ja voin ne postittaa jollekin jos tarvetta:)

Tänään se Esko ry:n kokous siellä Myllyhovissa.......

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä: 7.8.09 12:04:54

J: Hevosurheilussa kirjoitetut jutut on julkaistu pääsääntöisesti pdf:nä myös http://justiceforall.suntuubi.com -> lehdistä lainattua.

Jos sinulla on jotain sellaista leikekirjassasi tähän asiaan liittyen, mitä tuolla ei ole niin infoatko, niin järjestetään nekin saatuville.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 22
Lähettäjä: kai...
Päivämäärä: 7.8.09 12:48:26

Onko teistä ventovuohinen hevonen kärsivä?Olen niitä jokusen nähnyt töissäni eikä ne erityisen kärsiviltä vaikuta!Jos jalat on syntymä vennot,ei ne yleensä edes ole nesteiset tai "rasittuneet" siten kuin loukkaantuneet hevoset...Minulle ei riitä teurastus perusteeksi.Hevosten päällä ei saisi olla ehjää kattoakaan jos se voi kerta sortua...näin ymmärsin koska jonkun lausunnon antajan mukaan hevoset eivät olleet reijän kohdalla muttei lievennä asiaa yhtään... en jaksa käsittää koko tarinaa.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 13:14:16

Zalea: Tuohon en sikäli osaa vastata, koska en ole varma mitkä hevoset näissä mm. Aamulehteen jaetuissa kuvissa esiintyvät. Kyllä ne kaiketi on jossain topiceissa/ uutisoinneissa tulleet esiin nekin, mutta on mennyt ohi.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: ei ole
Päivämäärä:   7.8.09 13:20:08

Ben
http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/8986330-big.jpg

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/8986330-big.jpg

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/9021081-big.jpg

Frozen Bones
http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/9002085-big.jpg

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/8986332-big.jpg

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: ei ole
Päivämäärä:   7.8.09 13:25:08

Sori eka linkki kaks kertaa sen tilalla piti olla tämä:

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194620611544/artikkeli /elainlaakari+lopetti+kaksi+sastamalan+raakatyista+hevosista.html

poista tyhjä sanan artikkeli jälkeen.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 13:31:17

Olisiko kannattanut ostaa myös suka yhdistyksen varoista, niin ei olisi tarvinnut kyniä tuota Benin komeaa harjaa pois?

Varsaa käy sääliksi. Vasta vuosi ikää, kivan näköinen varsa ja ilmeisen luottavainenkin ja ei muuta kun kuoppaan. Mikä suojelisikaan eläinsuojelijalta...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   7.8.09 13:39:46

"Joten en sinänsä ihmettele, jos TK on ottanut ohjat omiin käsiinsä."

"Tanja Koski on ESKO ry:n kantava voima sekä ainoa lääninhallituksen valtuuttama eläinsuojeluvalvoja Satakunnassa.

ESKO ry ja Tanja ovat mukana lähes jokaisessa eläinsuojelutapauksessa Satakunnan alueella toimien yhdessä viranomaisten kanssa."

"Ja esim. hampaistahan el tämän aluksi arvioi 3-4 -vuotiaaksi, eli eivät ihan vastanneet vuotiaan(?) hevosen kalustoa."

"Eläinsuojelutarkastuspöytäkirjassa, poliisikuulustelussa ja käräjäoikeudessa ell Pilvi Vaajakarin ja eläinsuojeluvalvoja TK:n "

"Silmitön kahden Glock-pistooli laukaus lopettti hevoseni elämän, noin 10-15 min kärsimyksen jälkeen. Kumpikaan luodeista ei ollut osunut päähän."

"Edelleen raastuvassa oli aiheena ponien kehonhoidon puutteellisuus, laitumen paikoittainen kuraisuus, jatkojohtojen käyttö

tallissa (vaikkeivat ne olleet eläinten ulottuvissa), klapikoneen kehikosta ja lukuisista muista vastaavanlaisista havainnoista."

"Lahdenranta pitää outona menettelytapaa, jolla tarkastukset hänen tapauksessaan tehtiin: "En tiennyt mitä papereihin
kirjoitettiin. Minulle ei ilmoitettu heidän mielestään pielessä olevista asioista tarkastuksen aikana, jolloin olisin voinut
perustella ja argumentoida paikan päällä - tai edes tietää mistä on kysymys. Esimerkiksi, kun tarkastuspöytäkirjassa väitettiin
ponin ottaneen lämmitettävän juomakupin sähköjohdon suuhunsa, olisin voinut siinä paikassa osoittaa, että se oli täysi mahdottomuus."

"Lehmät olivat ehtineet olla kuukausia ilman vettä ja ruokaa ennen kuin eläinsuojeluvalvoja TANJA MÄKELÄ sai pelastettua ne.
- Linnea oli niin huonossa kunnossa, ettei meinannut jaloillaan pysyä. Pelätiin, jääkö se ylipäätään henkiin."

"Poliisin rikosilmoitusjärjestelmässä ei ole sellaista rikos- tai sekalaisilmoitusta, jonka mukaan xxx:n poliisilaitoksen tutkittavana olisi ollut XXX:ä koskeva eläinsuojeluasia. Mikäli poliisi on käynyt paikalla eläinsuojeluasiassa, asiasta olisi kirjattu rikosilmoitus, mikäli rikostutkintakynnys olisi ylittynyt.
Komisario Pertti Lehtimäki"

Tässä muutama poiminta alan ammattilaisista.

Uskooko joku vielä että satakunnassa on ammattitaitosta "eläinsuojelua"?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Jenkkakahvat
Päivämäärä:   7.8.09 14:33:56

<http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194620611544/artikkeli /elainlaakari+lopetti+kaksi+sastamalan+raakatyista+hevosista.html>

ettei tämä ole se riimupää, katsokaa turvan päällistä.. :D

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Jenkkakahvat
Päivämäärä:   7.8.09 14:36:05

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/9021081-big.jpg

siis näin, sorry..

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: eikös
Päivämäärä:   7.8.09 14:42:38

Järkyksi kynitty harja(ammattilaisen käsialaa) tuo on Ben?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   7.8.09 14:44:25

edellisessä topassa tutkijan linkki facebookiin. siellä alalaidasta linkki lyhyeen artikkeliin:

"Satakunnan Kansa
Lähde: www.satakunnankansa.fi
Poliisi on kuulustellut perjantaina paljastuneen hevosten eläinrääkkäyksen takia noin 65-vuotiasta sastamalalaista miestä. Hän on myöntänyt eläinten hoidossa tapahtuneet laiminlyönnit. Viranomaiset löysivät ...
Lähettäjä: Harri"

jos junnila myöntanyt syyllisyytensä, meneekö asia oikeuteen?
tuo oli päivätty 15.10.09

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 14:47:24

15.10.09??

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 14:53:07

Topi: Esitutkinnan jälkeen tuo menee syytäjän virastoon syyteharkintaan ja siellä ratkaisevat nostetaanko syyte vai ei.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 14:56:10

Okei, siis 15.6.09.

Mitähän nekin myönnetyt laiminlyönnit on, kun ei ole eritelty.

Varmasti on myöntänyt, että tallirakennus ei ehkä ole eläintenpitoon sopivassa kunnossa (_Ehkä_ siksi, että kuvia ei ole nähty kuin rakennuksen ulkopuolelta.) Mutta mitä muuta? En usko, että on myöntänyt jättäneensä eläimet ruokkimatta, kun kuitenkin antoi ihan haastattelun aiheesta. Kuinka monta kertaa oikeasta eläinrääkkäyksestä syytetty ihminen on omalla naamallaan ollut lehtien haastateltavana?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   7.8.09 15:10:03

joo anteeksi 15.06.09

jotenkin oli outo artikkeli. kukahan tuonkin lausunnon lehdelle antanut.

eikös jossain välissä ollut maininta että poliisit "eivät ottaneet kantaa" asiaan ts. pyörittelivät päätään.

kuitenkin "tunnustus" saatu tuohon julkaisupäivään mennessä.

joku tässä nyt häiritsee mun pikkublondi-päätäni :/
onkohan mulla menny päivämäärät nyt sekaisin.
pitääpä mennä tarkistelemaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 15:21:22

Eiku nehän sanoivat, että ne eivät olleet saaneet sitä omistajaa kiinni, vielä pitkän ajan tuon jälkeenkin? Siis tyyliin vielä sillon heinäkuun alussa? Hyvä pointti topi!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   7.8.09 15:26:58

jotenkin tuollainen olo tuli. en saa auki kaikkia justicen sivuja jostain syystä. ja kun en oikeastaan tiedä mitä etsin.
hu.ssa sanottiin junnilan palanneen saman päivän iltana eli 12.06???
kuitenkin joku ristiriitaisuus tässä nyt kaivaa. olisko jossain muualla sanottu toisin?

tietääkö muuten kukaan onko junnila tietoinen näistä sivuista ja seuraako uteliaisuudella :P asiaa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 15:26:58

Tämä on muuten paha. "Sastamalan hevoset saavat elää"...

Hevoset oli siellä mitä, kolme viikkoa. Ja sitten yhtäkkiä yhdessä yössä huomataan, että ei nämä olekaan elinkelpoisia... Harmittikohan tuota Moisalaa, että oli lausunut tällaisia asioita vain päivää ennekuin osoittautui, että ei niistä olekaan eläjiksi?

Joo, joku (te muut :D)oli varmaan tämänkin jo oivaltanut, mutta ei kai se haittaa jos yks vaaleatukkainen tulee jälkijunassa???

Lainaus alkaa:

Sastamalan hevosille löytyi uusi koti
03.07. - 14:01 (Luotu: 12:29) - Kommentit: 18

Sastamalan hevoset asuvat nyt Eurassa. Kuva: Kaisu Puranen
Sastamalan hevoset saavat elää. Eläimet on myyty eläinsuojeluyhdistys Esko ry:lle.
Hevosia hoidetaan nyt Eurassa Kirpun eläinkodissa. Kirpun omistaja, eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski on yksi yhdistyksen puuhamiehistä, jotka keräsivät rahat hevosten ostoon. Hevoset myi niiden entinen omistaja, joka ei kyennyt huolehtimaan niistä.
Hevosia on kolme, joista yksi on täysikasvuinen ja kaksi varsaa.
- Ensimmäisenä hoidetaan hevosten pahasti kärsineet kaviot ja ne saavat myös matolääkityksen, kertoo Sastamalan kunnaneläinlääkäri Katri Moisala.
- Oli ilo, ettei hevosia tarvinnut lopettaa ja niille löytyi uusi omistaja, hän sanoo.

Lainaus loppuu.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: eikös
Päivämäärä:   7.8.09 15:49:37

Re: Sastamalan hevoset 13
Lähettäjä: että näin
Päivämäärä: 26.7.09 15:22:21

"Tiedotusvälineiden avulla on mahdollista levittää eläinsuojelun kannalta tärkeää tietoa suurelle yleisölle. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää luoda omalla vastuualueellaan hyvät suhteet toimittajiin. Oman "kotitoimittajan" löytäminen auttaa pääsemään tiedotusvälineiden palstalle.

Toimittajien kanssa asioitaessa on keskeistä se, että annetut tiedot ovat ehdottomasti oikeita, totuudellisia ja riittäviä. Valvojan on kuitenkin aina tietoja antaessaan itse muistettava harkita, millä tavalla eläinsuojelurikkeisiin syyllistynyttä ja hänen läheisiään (esim. lapsia) on suojattava. Valvojan tehtävänä on edistää eläinsuojeluasiaa ja eläinten hyvinvointia, ei syytellä yksittäisiä ihmisiä tai ripustaa heitä häpeäpaaluun. Arvokkaasti asiassa pysyminen tuottaa aikaa myöten enemmän arvostusta ja vähemmän skandaaleja."

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   7.8.09 15:53:37

no nyt taisin hoksata :) sori pitkät piuhat.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 16:18:28

Zalea: Minä taas luulen, että tieto hevosten päätymisestä monttuun on tullut Moisalalle ihan yhtä puskista kuin kaikille muillekin.

Sinänsä ihan mielenkiintoista, että yhdistys kerää rahaa, lupehdoissa märitellyn tarkoituksen ohi, ostaakseen lopetuskuntoisia hevosia varapuheenjohtajansa yritykseen majoitettavaksi, etenkin kun tämä yritys on lopettanut toimintansa 30.6 .

En ole hemmetti soikoon moista puljaamista nähnyt ikinä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: lomittaja
Päivämäärä:   7.8.09 16:26:29

"Isompi oreista tosiaan oli raju ja olisi myydessä vaatinut todella osaavan käsittelijän ja varmastikaan sen kanssa ei haluttu ottaa riskiä, että se joutuu pikkutytön leluksi, koska se olisi ollut väärissä käsissä vaarallinen. "

Ohi topsun: Meillä ei edes yritetä "tapella" raisun orin kanssa alkuun,vaan annetaan sen purkaa energiaa muuhun kun ihmiseen. Tallissa "pomo" ruuna antaa kyllä selkään "rajuille"tapauksille.

Ihmetellä täytyy että kyseinen ori on jaksanut riehua,jos TK:hon on uskominen,eikös ne ollut hylätty sinne talliin?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 16:40:09

Niin lomittaja kumpaa tässä nyt pitäisi uskoa...kerropa se. Koski kun väittää eläinten olleen jokseenkin kuoleman kielissä ja Moisala taas luonnehti mm. juuri tuota oritta sanoilla "erittäinkin hyväkuntoinen".

Ei ole hääviä hoito Köyliön suunnilla jos Mouhijärveltä 12.6 siirretty erittäin hyväkuntoinen hevonen on 3.7 mennessä saatu sellaiseen kuntoon, että eläinlääkäri lausuu sen lopetuskuntoiseksi. Sinne se eläinsuojelutarkastus pitäisi tehdä...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: varmalaukka
Päivämäärä:   7.8.09 16:43:21

Niinpä. Tuskin pystyi kävelemään ja silti liian raju. Ja 3-vuotias ei ole vielä ollenkaan liian vanha ruunattavaksi. Olisi varmasti se rajuus kadonnut melko pian.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 16:48:01

Lappis:
Ilmeisesti näin on ollutkin. Olispa kiva kuulla Moisalan henk.koht mielipide asiasta tällä hetkellä.

Sitten mua ihmetyttää suuresti, että jos otetaan huonosti pidettyjä eläimiä haltuun niin odotellaan monta viikkoa, ennen kuin tehdään elettäkään niiden hoitamiseksi.. Meneekö se todellakin niin? Miten noissa muissa samankaltasissa paikoissa on toimittu, odotetaanko niissä jotain (ja mitä?) ennekuin eläintä hoidetaan?

3.7.09 (22 päivää huostaanoton jälkeen)
"- Ensimmäisenä hoidetaan hevosten pahasti kärsineet kaviot ja ne saavat myös matolääkityksen, kertoo Sastamalan kunnaneläinlääkäri Katri Moisala."

Eli onhan Moisala jossain yhteydessä ollut tuonne Eskoon, ku tuommosia lausuntoja antaa. Onko Moisalaakin kusetettu ihan urakalla?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: zalea
Päivämäärä:   7.8.09 16:56:21

Mä en tuota teidän vaihtoa ehtinyt nähdä, siksi toisto... mutta jos toi pitää paikaansa, että niiitä ei hoidettu lainkaan tuona aikana, ni liekkö ne saaneet edes ruokaa ton 22 pv:n aikana. Sen jälkeen ne alkas olemaan jo aika pehmeitä..

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   7.8.09 17:04:16

"Ennen 2.7 ESKO ry:llä ei ole ollut mahdollisuutta ottaa tarjouksia hevosista tai muutenkaan millään tavalla vaikuttaa hevosten

omistussuhteisiin tai vastata mistään niihin liittyvistä asioista.

ESKO ry on ennen 2.7 voinut vain olla auttamassa mm: eläinlääkäriä hevosten tarkastamisessa.

Kirpun Eläinkoti lopetti eläinkotitoiminnan 30.6, kuitenkin voimassaolevat sopimukset hoidetaan keskeyksettä loppuun asti."

Tämän mukaan Moisala on vastannut tarjouksista eikö?

Tämä lehdessä 30.6
"Eläinkoti Kirppuun tuli maanantain aikana useita yhteydenottoja, joissa tarjouduttiin ottamaan hevoset hoitoon.

- Suurimmaksi osaksi ihmiset haluavat ottaa hevoset ilmaiseksi. Toki joukossa on ollut muutama asiallisempikin tarjous, eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski tiivistää.

Hänen mukaansa poliisi tai virkaeläinlääkäri pohtii tänään, luovutetaanko eläimet uusille omistajille."

Kukas tässä nyt on ollut JOHTAVA viranomainen..ihme pompottelua koko juttu!!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: ventovuohis?
Päivämäärä:   7.8.09 17:30:19

miten siitä on voinut olla kuva jossakin lehdessä? eiks se ollut esitutkintamaterialia?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: hei haloo
Päivämäärä:   7.8.09 17:35:00

tottakai raju ori on vaarallinen pikkutytölle. mutta kai niitä muitakin hevosenottajia on maaiilmassa kuin pikkutytöt.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Huh
Päivämäärä:   7.8.09 17:41:40

"Jos hevoset ovat huostassa, normaalin oikeusjärjestyksen mukaan viranomainen selvittää niiden omistussuhteet, ei se keneltä hoitopalvelu on ostettu. Jos tähän menee viranomaiselta aikaa viikkoja, se on voi voi. Jos taas selviää nopeammin, hyvä. Meneepähän ainakin selvitykset sitä virallista tietä ja niin kuin niiden on lainmukaan tarkoitus mennäkin. Valtio kuitenkin vastaa siltä ajalta näiden hoitokustannuksista, joten ei asiassa pitäisi olla mitään epäselvää. Siellä ei kuitenkaan ollut 13.6 jälkeen elossa yhtään sellaista eläintä, minkä kohdalla olisi ELÄINSUOJELULLISISTA syistä ollut kiire."

Ei asia ihan noinkaan ole. Viranomaisilta annetaan ohjeet, miten eläimiä täytyy väliaikaissijoituksessa hoitaa ja tämä tarkoittaa lähinnä hengissä pitämistä: ruokkimista ja karsinoiden puhtaanapitoa. Mitään muuta niille ei saa tehdä, ettei valtion varat nyt ihan hukkaan menisi, kun kuoppaanhan ne elukat todennäköisesti kuitenkin laitetaan. Tämä oli tilanne tässäkin tapauksessa, eli hevosten kavioita ei saatu laittaa kuntoon, ei saatu tarhata, ei mitään. Sen takia ei ole ihan sama, kauanko hevoset päätöksiä odottavat, vaikkei eläimet olisikaan niin huonossa kunnossa että lopettamisella olisi kiire. Minusta siis kuitenkin ELÄINSUOJELULLISIA syitä kiirelle on: se että saadaan eläimille kunnon hoitoa ja kuntouttamista, taikka laitetaan ne pois.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   7.8.09 17:43:00

"Ennen 2.7 ESKO ry:llä ei ole ollut mahdollisuutta ottaa tarjouksia hevosista tai muutenkaan millään tavalla vaikuttaa hevosten

omistussuhteisiin tai vastata mistään niihin liittyvistä asioista.

ESKO ry on ennen 2.7 voinut vain olla auttamassa mm: eläinlääkäriä hevosten tarkastamisessa.

Hoidon Sastamalan hevosille on tarjonnut 12.6 alkaen Kirpun Eläinkoti(y-tunnus 1481360-0).

Tällä sopimuksella Kirpun Eläinkoti hoiti hevosia 2.7.09 asti(kaksi lv-oria 12-13/6, lv-tamma 12-26.6)

Siis näin Esko ry pääsee "vastuusta" sillä hevoset menivät huonoon kuntoon KIRPUN eläinkodin hoidon aikana.Esko ry ei ottanut vastaan tarjouksia vaan Tanja Koski.Esko ry vastasi vaan 2.7 tulleisiin eli mm. Essin tarjouksesta? Sekavaa mutta ovelia lausuntoja...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 17:43:49

On kuulema toimittajan ottama kuva.

Up: Yksikään viranomainen, eikä kukaan muukaan, omistajaa lukuunottamatta ole voinut ottaa noista hevosista tarjouksia vastaan, koska niitä EI ole missään vaiheessa TAKAVARIKOITU. Lehdissä tapahtunut kampanjointi uusien kotien puolesta oli silkkaa harhaanjohtamista ja mediapelleilyä. Jos niistä on kyselty/tullut tarjouksia, ne olisi tullut välittää hevosten oikeille omistajille, jotka sitten päättävät hylkäävätkö vai hyväksyvätkö.

Sitä minä en tiedä kuka tuon sirkuksen takana on ollut, mutta fakta on se, että mitään laillista omistus/hallintaoikeutta, joka oikeuttaa tarjouksen hylkäämiseen, hyväksymiseen tai kauppakirjan kirjoittamiseen ei ole ollut kenelläkään muulla kuin omistajalla/jilla.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   7.8.09 18:02:31

"Viranomaisilta annetaan ohjeet, miten eläimiä täytyy väliaikaissijoituksessa hoitaa ja tämä tarkoittaa lähinnä hengissä pitämistä: ruokkimista ja karsinoiden puhtaanapitoa. Mitään muuta niille ei saa tehdä, ettei valtion varat nyt ihan hukkaan menisi,... ...Minusta siis kuitenkin ELÄINSUOJELULLISIA syitä kiirelle on: se että saadaan eläimille kunnon hoitoa ja kuntouttamista, taikka laitetaan ne pois."

Että viranomaisilta annetaan ohjeet, että kun hevoset "kärsivät" pitkistä kavioista ja loisista, niitä ei saa hoitaa, vaan valtion toimesta jatketaan rääkkäystä?

Voisitko laittaa lähteen tuohon ohjeeseen, haluaisin käydä tarkistamassa sen?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   7.8.09 18:18:11

"Kirpun eläinkodin toimesta 14.6(pitäisi olla 13.6) lopetettiin huonokuntoisimmat, riimunpäitsistä haavoja saanut Black Navajo ja ventovuohisinen Magic Pass."

Miksi nämä kaksi joutuivat odottamaan päätöstä näinkin kauan jos syy oli eläinsuojelullinen?

"Perjantaina 3.7 kaksi lv- oria lopetettiin eläinsuojelullisista syistä ESKO ry:n hallituksen ja eläinlääkärin päätöksellä"

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Terveisiä
Päivämäärä:   7.8.09 18:42:55

Mylly-Hovista.Siellä Tanja Koski sai vissiin siltä Tuula Murrolta, jonne Eläinsuojeluyhdistys ESKO ry on "parkkeerattu" kotiosoitteeksi,tiukan tokaisun "Täällä istutaan niin kauan ,että kaikki on selvää". Uskokaa tai älkää, Tanja Koskikin oli vaisua tyttöä. Tero Järvelää kaipailivat, ei oltu saatu puhelimitse kiinni (joku)Kuinkahan kauan kokoustavat?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä:   7.8.09 19:10:51

Et haluaisi laittaa niitä terveisiä enemmänkin mulle mailiin? Laita vaikka nimettömänä, jos siltä tuntuu.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   7.8.09 19:11:08

Koskikos siellä puhetta johtaa jos Järvelä ei ole paikalla. Tk:han oli ainakin viikko sitten vielä kyseisen kerhon varapuheenjohtaja.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: varmalaukka
Päivämäärä:   7.8.09 19:47:46

Oliko siellä kokouksessa paljon porukkaa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   7.8.09 19:50:18

"Luulin silloin, kun Eskon eläinkoti perustettiin että homma menee avoimeksi rehelliseksi ja ihmisystävälliseksi, mutta toisin kävi. Oli liikaa luulla että lakeja noudatettaisiin ajattelin kuitenkiin niin koska lähdettiin yritystoimintaan mukaan. Tästä johtuen tänään 07.08.2009 ratkesi lopullisesti että hallitus joka halusi rehdin ja toimivan yrityksen joutusi eroamaan. Kokous jonka pitäisi olla aikuisten ihmisten meni huutamiseksi sekä haistatteluksi. Mitään epäselvää asiaa ei taaskaan saatu selvitettyä joten en myöskään omalta kohdaltani nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin erota Esko ry:sta i. Harvoinpa yhdistyksellä on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja jotka eivät itse ole maksaneet edes jäsenmaksua 2 vuoteen paitsi tänään kun asia tuli ilmi oli kiire koneelle paikanpäällä maksamaan jäsenmaksua. Myöskään aikanaan hallituksen päättämät asiat eivät toteutuneet,koska puheenjohtaja ei huolehtinut asoista.
Myöskin 3 työntekijää halusivat erota jo viime viikolla. Terv: ex-hallituslainen"

http://www.facebook.com/group.php?gid=67578269400

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä:   7.8.09 19:54:35

Minkä ihmeen takia niiden annettin maksaa tollai viiveellä noi jäsenmaksut!! Tuossa olis ollut mahdollista potkia pj ja varapj ulos toiminnasta. Kuka ne koneelle päästi kesken kokouksen. Olisivat ohjanneet pihalle vaan paikasta, et sori, ei koske teitä enää!!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   7.8.09 20:10:34

On siellä tunnelma ollut katossa =D Työntekijätkin halunneet jo viime viikolla lähteä, huh huh, missäs TK:n puolustajat ja puolestapuhujat nyt on? Olis kiva kuulla teidän mietteitä, kommentteja ja jos vielä löytyy ni vaik pari puolustuspuhetta.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: varmalaukka
Päivämäärä:   7.8.09 20:21:04

Hahhah. Hyvään suuntaan siis menossa tälläkin saralla. Ja eikö tämä nyt viimeistään todista ettei Koski saa puhtaita papereita tästä jupakasta??

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   7.8.09 21:19:04

veemäinen virne naamalla odotan jatkoa tälle hallitus tarinalle ;)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   7.8.09 21:37:58

Kaikille yhteisesti. En itse olisi tiennyt mitään Kappasta enempää. Emme jääneet sinne, eihän se ollut meidän asia. hyminää,,

Yritin olla siten, ettei Tanja K edes olisi huomannut.Hilpaistiin kuten sen työntekijät.

Tunnelma oli alussa jo kireä. Hälytin kyllä lehdistöä paikalle, ennenkuin itsekään sinne menimme.
Saa nähdä olivatko tarpeeksi kiinnostuneita?

Huomisissa aviiseissa sen näkee. Oliko siellä Kappas lyhtään lehtimiestä/naista?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   7.8.09 21:48:49

No en minäkään siellä itse paikalla ollut, tuo on lainattu tuolta facebookista kirpun pelastus sivulta, ja tunnelman arviointi perustu siihen.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: KK
Päivämäärä:   7.8.09 22:33:03

Niin lomittaja kumpaa tässä nyt pitäisi uskoa...kerropa se. Koski kun väittää eläinten olleen jokseenkin kuoleman kielissä ja Moisala taas luonnehti mm. juuri tuota oritta sanoilla "erittäinkin hyväkuntoinen".

Tottakai Koski sanoi niin, eihän poisviemiselle olisi muuten ollut perustetta. Ja nimenomaan hevoset haluttiin pois viedä, syytä voi vain arvailla. EläintenSUOJELUSTA siinä ei ollut kyse, selvästikään.

Tai sitten parasta suojelua on lopetus?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: KK
Päivämäärä:   7.8.09 22:37:46

"aikuisten ihmisten meni huutamiseksi sekä haistatteluksi."

Parin tunnin päästä sana haistatteluksi oli muuttunut NIMITTELYKSI. Eli vähän lieventynyt, mutta tunnelmat kyllä arvaa tuostakin.

Epäselvyyksiä siis näyttää olevan tai ainakin erimielisyyksiä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Huitsin nevada
Päivämäärä:   7.8.09 22:39:25

On siellä tunnelma ollut katossa =D Työntekijätkin halunneet jo viime viikolla lähteä, huh huh, missäs TK:n puolustajat ja puolestapuhujat nyt on? Olis kiva kuulla teidän mietteitä, kommentteja ja jos vielä löytyy ni vaik pari puolustuspuhetta."

Missäs rekikorjaamokin luuraa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   7.8.09 22:39:26

liviko: Niillä oli vissiin kannettavat mukana.Ei tässä Yhdistysrekisterihistoriaotteessa ole koskaan ollut ko puljussa ainuttakaan varapuheenjohtajaa koko aikana.

JÄSENISTÖLLE JA HALLITUKSELLE TIEDOKSI

Miksi päästivät akan ääneen? Eihän siellä rivijäsenet mitään määrää. Rivijäseneksi kehaisi itseään Tanja K, tullessaan paikalle.

Milloin tuo kokous oli ollut, joka hallitus on nyt rekisterissä 28/7-09 alkaen? Pj Järvelä,Hallituksen jäsenet; Kivimäki,Kokko,Koski ja Viitala.Miten Koski oli saanut pullautettua itsensä vpj:n paikalta pois? Missä varajäsenet Murto ja Tuominen?

Kyllä olette tekin, ettekö ole sääntöjänne lukeneet:

4 § Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.
Hallitus voi eroittaa jäsenen yhdistyksestä,jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

Tuo oli tuollainen. Pitää ruveta kertaamaan kielioppisääntöjä. Noin pitkiä virkkeitä, ilman välimerkkejä on vaikeaa lukea. Jospa itse en kirjoitakaan oikein?

On mainintaa jäsenrekisterin pitämisestä.

Jos luulivat olevansa kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen, niillä ei ole jäsenmaksua. Jos ovat kokoustaneet kaksin, ja sopineet näin?

Hallituskin on nyt päin peetä.

7 § Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja viisi muuta varsinaista jäsentä sekä kaksi varajäsentä.Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi siten, että puolet on erovuorossa vuosittain. Ensimmäisenä vuonna valitaan erovuoroiset arvalla. Erovuoroiset voidaan valita uudelleen.Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen..

Tulostin ei ottanut loppua tästä, joten jos on tärkeää, laitan sen lopun myöhemmin tähän. Ei ole kuin pari lausetta.

Roukka Petri Juhani, Huittinen ja Tanja Koski putosivat eka hallitusta arpoessa ilmeisesti.

Mimmostas tuo on? Kaikki hallituksen jäsenet on uusia ja yksi puuttuu.Puuttuu varajäsenet.SÄÄNNÖT?

Lapsetko siellä leikkivät rekisteröidyllä yhdistyksellä, joka on saanut rahankeräysluvan Etelä-Suomen lääninhallitukselta.

Aika kysyä, miten ? Ette edes ymmärrä mitä tähän kaikkeen kuuluu. Ihmekös sitten kaikki eläinten pakkomielteiset lopetukset ym.

Onko teillä hallituksen jäsenillä tietoa edes mitä Tanja Koski tästä kaikesta teidän avustuksellanne nettoaa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Jenkkakahvat
Päivämäärä:   7.8.09 22:44:14

Hmm. Eikös olisi pitänyt kutsua koolle ylimääräinen vuosikokous, jos hallitusta rukataan?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   7.8.09 22:51:59

Juu nyt o vähän päivitetty "tiedotetta"

"Luulin silloin, kun Eskon eläinkoti perustettiin että homma menee avoimeksi rehelliseksi ja ihmisystävälliseksi, mutta toisin kävi. Oli liikaa luulla että lakeja noudatettaisiin ajattelin kuitenkiin niin koska lähdettiin yritystoimintaan mukaan. Tästä johtuen tänään 07.08.2009 ratkesi lopullisesti että hallitus joka halusi rehdin ja toimivan yrityksen joutui eroamaan. Kokous jonka pitäisi olla aikuisten ihmisten meni huutamiseksi sekä nimittelyksii. Mitään epäselvää asiaa ei taaskaan saatu selvitettyä joten en myöskään omalta kohdaltani nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin erota Esko ry:sta . Harvoinpa yhdistyksellä on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja jotka eivät itse ole maksaneet edes jäsenmaksua 2 vuoteen. Myöskään Eskon hallituksen päättämät asiat eivät toteutuneet,koska puheenjohtaja ei huolehtinut asioista.
Tästä kaikesta johtuen 3 työntekijää erosivat jo viime viikolla. Terv: ex-hallituslainen"

Haistattelu muuttunut nimittelyksi ja "..paitsi tänään kun asia tuli ilmi oli kiire koneelle paikanpäällä maksamaan jäsenmaksua." tuo oli poistettu, näin niitä sit kaunistellaan jälkikäteen, aivan kuin lehdistötiedotteita ja toimittajalle sanottuja sanoja? Oliko tuo ensimmäinen vedos sitä ylidramatisointia?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä:   7.8.09 23:05:26

Kyllä on taas niin peukalo keskellä kämmentä ollut! Mikä siinä on niin hankalaa, ettei saada jäsenmaksunsa maksamatta jättänyt ihminen pois yhdistyksestä? Minkä takia ei pystytty erottamaan.

Hallitukseen selvästikin kuului ihmisiä, jotka halusivat viedä toimintaa oikeaan suuntaan. Silti he nöyrtyivät ja antoivat asian olla!

Eronnut hallitus, nyt on aika putsasta suu siitä kaikesta saastasta, joka odottaa päivänvaloon pääsyään!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   7.8.09 23:44:52

Itseasiassa, mikäli kyseisiä ihmisiä ei ole vapautettu aivan virallisesti jäsenmaksuistaan, kuuluisi heidän hallituskautensa päätökset kumota - koska eivät ole olleet lainvoimaisia. Kuten on myös näköjään tosiaan unohtunut muutenkin nuo yhdistyksen säännöt itseltä.

Olis ollut mukavaa olla seuraamassa kokousta... Tosin yhdestä tuollaisessa vastaavasta (huutoa/haistattelua yms. kivaa) kokouksessa olleena, itselle riittää.
Mutta eiköhän tää tästä ala selviämään.

Itsekin muuten katsoin tuota Beniä, ettei vain se olisi se riimupää.

Kuka muuten suorittaa eläinsuojelutarkastuksen, eläinsuojeluvalvojan luo?
Kai joku kerkesi ottaa sen alkuperäisen tekstin kasvokirjasta, ennen kaunistelua?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   8.8.09 05:55:26

Humppatukka: Tuossahan se on kopioituna muutama viesti taaksepäin. Ihan sanasta sanaan.

Onko tuolla yhdistyksellä siis tällä hetkellä lainmukaista hallitusta. Pitäisi olla pj, 5 jäsentä ja 2 varajäsentä. Entäpä tilintarkastajat?

Ja palatakseni vielä pikkuisen noihin Sastamalan hevosparkoihin...en oikein eilen ehtinyt sisäistämään tuota Huh:n viimeistä viestiä. Tuosta päätellen hevoset on siis pitänyt väen vängällä saada Junnilasta pois seisomaan pieneen koppiin sisälle kolmeksi viikoksi ja toisella kädellä kauhistellaan lehdistössä kun "olivat seisoneet sisällä kuukausikaupalla". Eihän tuossa siis mikään muuttunut. Paitsi, että aiheutettiin turha stressi paikanvaihdoksella.

Onko ko. tallilla muuten tarhaus lisämaksullinen erikoispalvelu jos sitä ei saa huostassa olevalle hevoselle tehdä? Yleensä se maaseututalleilla on sitä normaalia hevosen perushoitoa.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Moony
Päivämäärä:   8.8.09 06:41:39

Tutkijalle ed topikin tiimoilta: Toki ymmärrän, että ponikasvattaja on asiantuntija. Niin itsekin olen. Mutta kun ei ole sitä LEL-mandaattia lausua painavia sanoja ja kun sieltä sitten tulee näitä suosituksia, tarvitaan asiantuntija, jota oikeuskin uskoo.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 08:59:29

Moony:Oletko lukenut sitä Juhani Salosen blogia, se mainittiin täällä? Luin sitä sieltä täältä.Mieltä on niin monta kuin miestäkin.

Sanoin sen osaamisesta, kun kasvattaja tosiaan tietää ja ottaa kaikki selville.

Hovioikeudessa on alan asiantuntjat häntä tällä kertaa auttamassa, nyt ei auta"musta tuntuu".

Mukavaa kun jeesaatte ja huomaatte. Siksi kirjoitin nuo säännötkin, että kaikki huomaisivat miten pienillä eväillä touhuavat.

Kaikkeen uskotaan , ottamatta asioista selvää.Se henkilö, joka johtaa,jolla ei ollut laillista oikeutta oikein mihinkään, on todella jyräävä luonteeltaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 09:32:21

up: 7/8 17:43 vastaan tähän.
"Siis näin Esko ry pääsee vastuusta, sillä hevoset menivät huonoon kuntoon KIRPUN eläinkodin asioiden aikana."

Tämä on tosi hassua. Katsokaa noita edellisiäni Esko ryn hallituksen kokoonpanosta. Te kaikki ette ole tietoisia siitä, että ne Esko ry;n tilat (ilmeisesti Kirpun eläinkoti rahastaa vuokraamat)ovat Tanja Kosken tontilla , Tanja Kosken omistamassa Kirpun Eläinkodissa, joka sanojensa mukaan muuttui Eskon eläinkodiksi 1.7.2009,, joka on 2.340 neliömetriä--siis ei hehtaareita.

Se kunnostettu navettarakennus on se Kirpun eläinkoti ja sen omistaja on Tanja Koski.Se kaikki on sitä samaa Tanja Koskea ja samaa tonttia.Oli sitten Eskon Eläinkoti, Kirpun Eläinkoti tai Eläinsuojeluyhdistys Esko ry. Siis fyysisesti se koko nivaska on sillä tontilla(pienellä eläinhoitolaksi) keskellä naapureiden peltoja.Kysykää, jos ette ymmärtäneet?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Eunukki
Päivämäärä:   8.8.09 10:19:12

Eskoilla oli tänä vuonna vuosikokous ainakin kotisivujen mukaan 28.5., siellähän hallitus on valittu ainakin heidän sääntöjensä mukaan. Onko hallituksen (vastuuhenkilöiden) kokoonpano unohtunut?
Tuula Murto on taatusti hämmästynyt, kun ei ole tiennyt kotinsa olevan Eläinsuojeluyhdistys Esko ry:n "pääkallonpaikka".
Vuosia TK:n tekemisiä seuranneena sääliksi käy niitä jäseniä, joilla on tosiaan sydämestään ovat olleet mukana siinä oikeassa eläinsuojelutyössä, eikä mahdollisesti vain "lihottaa" TK:n rahapussia.
Tämä TK-tapaus on vienyt kokonaan uskottavuuden eläinsuojelutyöstä, ja eniten kärsivät ELÄIMET.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 10:28:45

Eunukki: Luultavasti tiesi, oli tässä yksi tapaus..Vaikka tuo oli kyllä niin hiljattain, että voi ola ettei tiennytkään.
Muusta sohlailusta ei kaikista varmastikaan tiennyt.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Rempula
Päivämäärä:   8.8.09 10:35:35

Ihan ot,eh, vaan eläinsuojeluasiaa kissoista:

Pietarsaaresta poliisi on löytänyt kotietsinnässä kissoja, joille etsitään oikeita omistajia:

http://tinyurl.com/mfzmpn

http://tinyurl.com/mkmne8

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Moony
Päivämäärä:   8.8.09 12:33:47

Kiitos Tutkijalle blogivinkistä! En ollut sitä aiemmin jaksanut kahlata, mutta toden totta: Aivan kuin sanasta sanaan omia kokemuksiani näiden fasistien kynsissä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Grimwood
Päivämäärä:   8.8.09 13:14:34

Saas nähdä, miten (jos mitenkään :-D) onnistuu linkitys ja lihavointi yms...

Lainaus:
"hui, hai

Kirjoittanut: hiekkalaatikolla / Tänään / klo 12:33

sotkua kerrakseen selvitettävänä... mutta näköjään
virheitä sattuu viranomaisillekin, tässä tapauksessa yhdistysrekisterin puolella.
Inhimillisiä virheitähän sattuu töitä tekeville ihmisille. Kyllä Eläinsuojeluyhdistys ESKO ry:n/Eskon Eläinkodin osoite on Ohvontie 189, Eura ja tuo esille tullut tieto yhdistyksen osoitteen olevan Juvantie, Eurajoki on todellakin virheellinen.
Yhteydenotto kyseessä olevan yrityksen toimesta Yhdistysrekisteriin tapahtuu varmasti heti ma 10.8.09 asian oikaisemiseksi.
Mikäli joku haluaa suoraan keskustella täällä palstoilla esiin tulleisiin asioihin liittyen, osoittakaa kysymyksenne/yhteystietonne exeskolainen(at)gmail.com. Toivottavaa olisi ettei kukaan yhteyttä ota nimimerkin turvin.
Eilisessä kokouksessa, vai miksiköhän sitä kokoontumista kutsuisi?
ESKO ry:stä ilmoitettujen eroavien jäsenten määrä oli 12!"
Lainaus loppuu.

linkki http://keskustelu.suomi24.fi/node/8345945

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 14:36:36

Grimwood:Ei ihan uppoa tuo selityksesi. Yrityksenne on vasta tänävuonna perustettu, ja olit varajäsen ko yhdistyksessä.

Mekin olemme Eurajoella, yrityksemme on vielä kirjoilla Eurajoella,uppoisko tämä selitys : me ei olla Esko ry:n jäseniä.Siksi emme saa Esko ry: postia.

Ei kannata pas... tönkiä tässä asiassa , haisee se kuitenkin.

Kyseles tarkkaan,kuka on niissä lähettäjänä, ovat avuliaita.Tämä maksaa 10 euroa paperiversiona. Jo on heikkoa toimintaa, jos ote rekisterihistoriasta ei pidäkään paikkaansa.Saavat toimittaa minulle uuden-oikean.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: up
Päivämäärä:   8.8.09 15:04:36

"virheitä sattuu viranomaisillekin,"

"Inhimillisiä virheitähän sattuu töitä tekeville ihmisille."

Olisi kiva saada näistä "kenttätöistäkin" jonkinlaista selontekoa. Olisiko nyt niin että noita virheitä olisi tehty esim Sastamalassa, Eurajoella ,lapinlehmä jne jne.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   8.8.09 15:30:15

Saivat sitten näemmä ne porin löytökoirat

http://www.pori.fi/listat/ympa/2009/24061530.0/htmtxt127.htm

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   8.8.09 16:01:05

eh-he-hee. seli-seli.
voiton riemuisena uskon, kerrankin oikeus voittaa.

jee, party,skool, kippis- uskoa oikeudenmukaisuuteen!!... lähtee HÄN ja vetää onnellisena lärvät.

sori, ihan asiaton viesti ;)

nimim. yksi yö ilman painajaisia :P

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 18:02:56

Lappalainen: Eivät ole vielä saaneet kuin väliaikaisella suullisella sopimuksella.

Soitin sille henkilölle joka neuvottelee, ei ole kokouskaan vielä ollut sanoi.

Se oli nyt viikolla 5/8-09 n klo 11 kun soitin.

Kuka ne hoitaisi Eskon Eläinkodissa? Tanja on yksin ja vartijana/harjoittelussa. Kuka ne hakkisi? Äiti vai?Eläintenhoitajathan ottivat loparit.
Keksitään ratkaisu. En minä mutta eräs toinen ottaa asiakseen selvittää, miten se hoituisi.Hänellä ei ole muuta kuin aikaa, hoitelee nytkin omiaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä:   8.8.09 18:13:00

T.K:lla oli siis parin vuoden jäsenmaksut rästissä.. Mietin vaan tässä, että mitä se mahdollisesti vaikuttaa mm. tähän Sastamalan tapaukseen. Häntä ei oltu erotettu mutta eipä ne jäsenmaksutaan ollut maksettuna. Missä asemassa hän on siis häärinyt siellä Sastamalassa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: kappas
Päivämäärä:   8.8.09 18:50:19

"Perjantaina 3.7 kaksi lv- oria lopetettiin eläinsuojelullisista syistä ESKO ry:n hallituksen ja eläinlääkärin päätöksellä"

Itse mietin tuota,mikä kokoonpano oli "voimassa" tuolloin?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: liviko
Päivämäärä:   8.8.09 19:17:14

Ja kuka oli lopettanut ell..??

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 19:20:22

liviko: Et tunne mimmiä, ihan itseään on edustanut

Ei hänellä kaupparekisteritietojen mukaan mitään asemaa ollut.

Tullessaan Mylly-Hoviin hän kehaisi olevansa tavallinen rivijäsen.Tämä on ainoa tosi lause(lähde:omat korvani) tai kirjoitus tämän typyn suusta.

19/11.2007-27/7-2009 ei kuulunut ollenkaan hallitukseen.
Näki vissiin viisaana pitää nimensä pois, silloinhan haettiin se rahankeräyslupa, joka myönnettiin 29/11-2007-30/11-2009 ajalle.

Voi allekirjoittaja parka ja jäsenet.

Nuohan ovat julkisia virallisia asiakirjoja!

Tanja Koski kuuluu vasta tähän rekisteröityyn hallitukseen jäsenenä ,joka on päivätty rekisteröidyksi 28/07-09.

SEKÄÄN EI OLE HEIDÄN OMIEN SÄÄNTÖJENSÄ MUKAINEN. SITTEN ON VIELÄ SE ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS JA HEIDÄN SÄÄNTÖNSÄ.

Niitäkin he ovat rikkoneet jo ainakin 3 jos ei 4 kertaa.

Kauppakirjat ja jäljennökset niistä ovat avainasemassa.
Eläinsuojeluvaltuutettu hän on, Länsi-Suomen lääninhallituksen ainoa ,Satakunnassa, kehuskelee joka välissä.

Minulle ei vielä ole selvinnyt,kuuluuko Mouhijärvi Satakuntaan? Jos kuuluu Pirkanmaahan, mitä koko asia hänelle kuului? Miksi siellä hillui?

Rahaa ei hänen tarvinnut kerätä, otti vaan vyölaukustaan(musta tuntuu,että on vyölaukku ihminen)
En tiedä miten Rauman Kaupunki maksaa etu-vai takakäteen. Ainakin kerran oli jo kerjennyt saamaan 4.659 euroa kesäkuusta, joten oli ihan itsellä se raha.

On sivuilla tällaistakin:Kaikista virallisista asioista/lausunnoista vastaa Esko ry:n hallitus.

Aivan, kukaan ei vaan koskaan tiedä, keitä siihen kuuluu, eivät jäsenet itsekään.Kuten mm puh. joht. Tero Järvelä.

Taloushallinnon työt(esim palkanlaskenta, kirjanpito, laskutus jne) on ulkoistettu niihin asioihin perehtyneille yrityksille.(omat sivut)

Eiks ole komiaa?

Voi voi, nyt niilläkään ei ole enää töitä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 20:16:07

Koska joku lehti uskaltaa kirjoittaa näistä kummallisuuksista? Odotan mielenkiinnolla, ja ihmettelen ettei kukaan ole vielä tarttunut aiheeseen. Ei kai nyt mediaa pysty vaientamaan, vaikka poliisien ja kunnan virkamiesten suosiossa olisi?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 20:29:53

Onko tietoa minne lopetetetut hevoset on kuopattu, niistäkin pitää tehdä kunnaneläinlääkärille ilmoitus, ettei vahingossa kuoppaa pohjavesialueelle?

Jos kaikki Sastamalasta huostaanotetut rauhoitettiin kuljetuksen ajaksi, kuinka on mahdollista, että yksi omistajan noutama hevonen pystyttiin viemään teuraaksi.
Oliko omistajalle/teurastamolle kerrottu lääkityksestä?

Teurastamot eivät tietääkseni edes ota vastaan lääkittyä hevosta.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: JonskuH
Päivämäärä:   8.8.09 20:31:36

Eli TK huseeraa miten haluaa ja hallitus kantaa vastuun.

Kakka homma.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Huitsin nevada
Päivämäärä:   8.8.09 21:16:09

Saivat sitten näemmä ne porin löytökoirat

http://www.pori.fi/listat/ympa/2009/24061530.0/htmtxt127.htm"

Ei ole varmaa vielä. Se on vasta ympäristölautakunnan päätös. Lopullisen tekee kaupunginhallitus.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 22:18:07

Jos olette Porin lähistöltä, mutta ette TK:n alueella, alkakaa itse hoitamaan niitä.Tarjousta sisään vaan.

Joku jolta on työpaikka mennyt alta, ja jolla olisi tilaa, voisi alkaa.Eläinlääkäri vaan tarkastamaan paikat (oman kunnan).Viime vuonna oli 143 koiraa.

Rahaa ei tule niinkuin Rauman koirista, mutta ihan riittävästi. Ei koirat yhtäaikaa ole.

Häkit , että koira voi olla sisätiloissa, ja ulos voi viedä kävelylle.Kuka on sanonut koirien kuuluvan olla häkissä ulkona. Katsokaa Suomi 24 -satakunta-Pori-porilaiset-tai"Kyl porilaise o viissai", jommassakummassa oli mitä maksetaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 22:27:12

"Toukokuussa 2009 pyydettyihin tarjouksiin tuli neljä tarjousta, tarjoukset ovat kokouksessa lautakunnan nähtävillä. Tarjouksista yksi oli sijainniltaan sopimaton, omakotitaloalueella taajamassa. Kahdella tilojen kunnostus vaatii investointeja, molemmat ovat itsenäisiä toimijoita. Neljäs tarjouksista on eläinsuojeluyhdistyksen (ESKO) tarjous. Yhdistys jatkaa Euralaisen Kirpun eläinkodin toimintaa ja tarjoaa jo vuosien ajan toiminutta valmista konseptia."

Jos tilojen kunnostus vaatii investointeja, eiköhän itsenäiset toimijat ole varautuneet siihen, eikä se sinällään sulje pois mahdollisuutta hyväksyä jommankumman tarjousta, jos halvempi kuin Eskolla?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: luppis
Päivämäärä:   8.8.09 22:39:06

"Minulle ei vielä ole selvinnyt,kuuluuko Mouhijärvi Satakuntaan? Jos kuuluu Pirkanmaahan, mitä koko asia hänelle kuului? Miksi siellä hillui?"

Mouhijärvi on entinen Suomen kunta Pirkanmaan maakunnassa Länsi-Suomen läänissä.
Mouhijärvi liittyi 1.1.2009 osaksi Sastamalan kaupunkia .

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Eunukki
Päivämäärä:   8.8.09 22:51:21

Porin ympäristölautakunnan laskelman mukaan, mikäli yhtään koiraa ei palautuisi omistajalleen 15 pv jälkeen olisi lasku Porin kaupungille 2009 76.173 euroa.

Eikä tästä ympäristölautakunnan päätöksestä selviä, koskeeko tämä arvio vain tätä vuotta, siis syysk - joulukuun loppuun, siis neljän (4) kuukauden aikaa.
Vai heinäk - joulukuun loppuun (6 kk).

Kahdella tilojen kunnostus vaatii investointeja, ...
Minusta tuolla rahalla jo investoi melkoisesti, ja eiköhän tällä uudella yrittäjällä olisi hyvinkin helposti saatavissa esim. pankkilainaa, ellei ole "omasta pussista" mahdollista investoida.

Joku kysyi, onko eläinsuojeluyhdistys Esko ry perustettu rahan ansaitsemistarkoituksessa.
Noin 70 koiran hoidosta puolen vuoden (jos oikea tulkinta päätöksestä) ja siitä Porin kaupunki on valmis maksamaan yli 76.000 = n. 1085 e/koira.

Ei Porin päättäjillä paljon päätä palella, mutta toisaalta hullu se on joka maksaa ...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 22:58:12

uppis: Niin Länsi-Suomen läänissä vaikka ei Satakunnassa, miten se oikein menee?Eihän se silti ole Satakuntaa, ei kai koko maa hänen aluettaan ole?

Jep 1: Minulle kerrottiin niiden kahden muun tarjoajan olevan mielenterveydellisesti häiriintyneitä.Ei se ainakaan paremmaksi muutu ,jos Tanja Koski(ainakin kaksi aivoveritulppaa sairastanut ) ottaa ne hoidettavakseen.

Näitten kirjoitusten ja Tanja Kosken toilausten jälkeen tuskin kukaan sanoisi hänen olevan mieleltään terve.

Kertonut itse Tiia Jokisalon haastattelussa"Viimeisimmän aivoveritulpan jälkeenkin hän lähti heti sairasvuoteesta töihin".


Olen sitä mieltä, ettei noin edesvastuuttomalla ihmisellä saisi edes itsellään olla eläimiä, saatika hoitaa toisten maksua vastaan.

Eihän silloin saa kuukausiin edes autoa ajaa.TOTTA PIRUSSA HÄKIT JA MUUT TÄYTYY TEHDÄ, JOS EI ENNESTÄÄN OLE. SE OLIKIN SIIS JONKUN PANETTELUA NUO MIELENTERVEYDELLISESTI HÄIRIINTYNEET.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 23:09:14

"Vuonna 2008 Porin kaupungissa maksettiin löytökoirista (143 kpl) 14 139,17 € ja kissoista (70 kpl, 1 rotta, 1 muu) 9 596,64 € , yhteensä 23 735,77 €. Talousarviossa on varattu määrärahaa 29 000 € vuodelle 2009."

Olivatko nuo kaikki 143 löytökoiraa Porin kokoisessa kaupungissa kulkukoiria, joille ei löytynyt omistajaa? Silloin kun omistaja löytyy, hän maksaa, ei kaupunki. Vantaa, huomattavasti isompi asukasluvultaan,
esimerkki googlella haettuna löytyi helposti, sielläkään noin paljoa kiinniotettuja vuosittain?

Lainaa:
Tilastokatsaus 2003:10
Vantaan kaupunki
Tilasto ja tutkimus
"Taulu 1.
Vantaalta löytyneet koirat vuosina 1999-2002
Lkm 1999 2000 2001 2002
Löytyneitä koiria 157 116 127 141
joista lopetettu 6 4 3 6
joista luovutettu uudelleen 13 17 12 17

Löytökoirien määrissä ei ole tapahtunut suuria poikkeamia eri vuosien välillä. Hoitopaikan
antamien tietojen mukaan määrissä ei ole havaittavissa mitään erityisiä trendejä eikä
etukäteen pystytä ennustamaan kuinka paljon minäkin vuonna koiria löytyy.
Valtaosa koirista on karkulaisia, jotka palautuvat takaisin omistajilleen. Kaikkina
vertailuvuosina palautettujen koirien määrä oli yli 80 %, kun vastaava luku kissoilla oli
useimpina vuosina alle 15 %. Sosiaalisten tapausten määrä on hoitopaikan mukaan hieman
kasvanut viime vuosina. Poliisien tuomia koiria on silti melko vähän, parikymmentä
tapausta vuosittain."

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jassoo
Päivämäärä:   8.8.09 23:12:17

Mä ymmärsin sen niin että jos vuoden aikana, siis ei kelenterivuosi vaan vuosi sopparin korjoittamisesta esim. 2. syyskuu 2009- 1. syyskuu 2010. Ja laskennallisena perusteena oli pidetty sitä että viimevuonna oli tuo 143 koiraa, mikäli se koiramäärä olisi sama, eikä niistä kukaan palautuisi omistajalleen vaan 15vrk:n hoidon jälkeen ne lopetettaisiin, olisi Porin kaupungin kassassa 76 173 euroa vähemmän, tosin tähän summaan ei taida kuulua km korvaukset noudosta, joka luvataan tehdä yksi koira kerrallaan, mikä kuulostaa oudolle, jos kerran on kalustoa, ja vaikka kaksi tai miksei kolmekin koiraa kerralla noudettava (samasta paikasta), ne veisi ne yksi kerrallaan?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 23:22:47

Miksi kaupunki maksaisi koirista, jotka omistaja hakee? 143 kulkukoiraa on järjettömän suuri määrä. Porilaiset ovat sitten vantaalaisiin verrattuna tosi huolettomia koiranpitäjiä?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 23:26:11

Olen muuten itse parikin koiraa ottanut kiinni, ja soittanut meidän paikalliseen löytökoirataloon. Haettu on ihan tavallisella farmariautolla, jossa häkki boksissa, ei vaatine kovin suuria sijoituksia, mitkä Esko ry:n mukaan toiminnan edellytys.

"Kirpulla on pieneläinten kuljetukseen tarkastettu ja hyväksytty kuljetuskalusto sekä ammattimaiset eläinkuljettajaluvat. Ajoneuvo on eläinlääkärin tarkastama ja lääninhallituksen hyväksymä."

Lääninhallituksen hyväksymä? Ihan oikeastiko lääninhallitus tarkastaa autoja?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Kukka
Päivämäärä:   8.8.09 23:26:20

"T.K:lla oli siis parin vuoden jäsenmaksut rästissä.. Mietin vaan tässä, että mitä se mahdollisesti vaikuttaa mm. tähän Sastamalan tapaukseen. Häntä ei oltu erotettu mutta eipä ne jäsenmaksutaan ollut maksettuna. Missä asemassa hän on siis häärinyt siellä Sastamalassa? "

Jäsenmaksurästi ja jäsenyys ovat kaksi eri asiaa. Henkilö on yhdistyksen jäsen kunnes eroaa tai erotetaan. Maksamattomat jäsenmaksut voi yhdistys laittaa perintään.

Käytännössä niitä ei kuitenkaan peritä. On muodostunut käytännöksi että yhdistyksista erotaan jättämällä jäsenmaksu maksamatta. Yhdistyksillä on yleensä jokin takaraja, esim. 31.3. jolloin kuluvan vuoden maksamattomat jäsenet poistetaan jäsenlistoista. Mutta jos ei yhdistys ole erottanut jäsentä maksamattomien jäsenmaksujen takia niin hän on edelleen jäsen ja sillä siisti.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: ....
Päivämäärä:   8.8.09 23:30:03

"Silloin kun omistaja löytyy, hän maksaa, ei kaupunki."

Mitä veikkaat, tilittäiskö/ tilittääkä TK rahat kaupungille jotka veloittaa löytöeläinten omistajilta? Sehän ne perii niiltä eläintä noudettaessa.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 23:44:25

jassoo: Kun olisitte enemmän perehtyneet vuosien aikana, miten TK:n pää toimii, tuo on ihan loogista häneltä. Pelastetaan Kirpun eläinkoti= Tanjan tulot pienemmät kuin menot.Tarttee rahaa lisää.

Eläimet saavat huolehtivan hyvän ammattitaitoisen hoidon=lopetetaan heti kun laki sallii.On lopetettu aikaisemminkin.

Kalusto on asiaan kuuluvan hulppeeta ja ammattimaiset kuljettajat= haetaan pakettiautolla (Kirpun eläinkodin)yksi kerrallaan.
Ajatelkaa nyt ,mikä matka Euraan se 2x, siis edestakaisin, joka koira kököttäisi yksinään autossa kuskin kanssa.

jep 1:Kysyin tuotakin lääninhallitukselta,eläinlääkäri tarkastaa.Nuo on taas niitä Tanja K:n ylisanoja.

Kukka: Katso ylempää, mitä asiasta kirjoitin.Siis missä asemassa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Eunukki
Päivämäärä:   8.8.09 23:44:33

Jassoo: ei muuten varmasti selviä hoitosuhteen aiottu kesto mistään tuosta ympäristölautakunnan pöytäkirjasta.

Pahat aavistukset, että sen on laatinut ell Pilvi Vaajakari, on muuten Tanja Kosken kamu jo vuosien takaa, on tyttärillä ollut niitä yhteisiä harrastuksia eläinsuojeluvalvonnassa. Vuosisadan alkupuolella yhdessä viiden poliisin kanssa tappoivat ja kuoppasivat välittömästi 32 koiraa ja n. vuotta myöhemmin hevosen talliinsa (poliisin ampumana), 2 lammasta ja vuohen, siis perheenjäsenet ja äkkiä kuoppaan Vaajakari oli jo ennen ell tarkastusta (ei ollut edes nähnyt eläimiä) varmistanut, että montunkaivaja tiedossa ja valmiina.

Kävisköhän niin, että ell Pilvi on hankkimassa läheiselle yhteistyökumppanilleen kunnon DIILIN.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   8.8.09 23:46:44

Jos tuon 14 139,17 jakaa 143 koiralla, tulos 98,87 euroa per koira, siis kunnan osuus.

Onko jossain tilasto, montako koiraa yhteensä on otettu kiinni, joiden maksamiseen kunnan ei ole tarvinnut osallistua?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Tutkija
Päivämäärä:   8.8.09 23:58:41

Eunukki: Kai sinä olet tietoinen että edellinen eläinsuojeluiskukaveri on nyt toistaiseksi poissa pelistä? Äitiyslomalla.

Tämä Pilvi Vaajakari pyysi saada sivutoimiluvan ja sai Porin kaupungilta.

Katso kaupunginhallituksen kokoukset alkuvuonna, taisi olla maaliskuu.Ponkaissut, ei kilpailevan yrityksen, mitähän tarkoittanee?

Ota sen tiedot YTJ:stä, niin näet. Vein toisaalle ne otteet jo, en voi tarkistaa tässä nyt

Älkää kukaan luulko eläinlääkäreiden pelkästä harrastuksesta uhraavan aikaansa Tanja Kosken parina, rahaa ne siitä saa, muuten ovat ihan kaheleita, jos eivät muuta ajankulua itselleen löydä.

Hoitoon sitten vaan nekin,jos ilmaiseksi ovat ihmisiä kiusaamassa. Voipha se olla niinkin, että ovat kuin Esko Ry:n hallitus.Totaalisesti höynäytettyjä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   9.8.09 00:04:00

Lähde Pirkanmaan liitto:

http://www.pirkanmaa.fi/tietoa_kunnista.html
Pirkanmaan kunnat

Pirkanmaa on maamme toiseksi suurimpana maakuntana on nykyaikainen teollisuuden, kaupan, palvelujen ja koulutuksen keskittymä. Se tarjoaa asukkailleen työtä ja hyvinvointia, monipuoliset liikenneyhteydet ja miellyttävän elinympäristön.

Maakunta koostuu 24 kunnasta sekä kuudesta seutukunnasta. Pinta-ala 1.1.2009 on 14 469 km2 ja asukkaita vuoden 2008 lopussa 480 595.

Vuoden 2005 alussa Pirkanmaahan liittyi Punkalaitumen kunta. 1.1.2007 Toijala ja Viiala muodostivat Akaan kaupungin, Vammala ja Suodenniemi, Pälkäne ja Luopioinen, Ylöjärvi ja Viljakkala yhdistyivät. Längelmäki jaettiin Oriveden ja Jämsän kesken. Vuoden 2009 alussa Kuru liittyi Ylöjärven kaupunkiin. Mänttä ja Vilppula yhdistyivät Mänttä-Vilppulan kaupungiksi ja Vammala, Mouhijärvi ja Äetsä yhdistyivät Sastamalan kaupungiksi.

Pirkanmaa on Suomen teollisuuden ydinaluetta, jonka nousevina kasvun aloina ovat informaatioteknologia ja terveysteknologia unohtamatta perinteisiä vahvoja tukijalkoja: puunjalostusta ja metalliteollisuutta, kemian- ja kumiteollisuutta sekä elintarvike- ja tekstiiliteollisuutta. Elinkeinojen, yrityselämän, koulutuksen ja kulttuurin kehitystä tukevat Tampereen yliopisto ja teknillinen korkeakoulu, ammattikorkeakoulut sekä yli 30 ammatillista oppilaitosta. Teknologia- ja uusmediakeskukset ovat taustavoimina uudelle innovatiiviselle yritystoiminnalle.

Kulttuurin, vapaa-ajan, konferenssien, näyttelyiden, festivaalien, messujen sekä matkailun aloilla Pirkanmaa tarjoaa kansainvälisesti korkeatasoisia tapahtumia ja palveluja. Pirkanmaalla voi myös tutustua välkkyvien järvien, jylhien erämaiden ja vehmaitten kulttuuriseutujen maisemiin.

Kuntaluettelo ja kuntien vaakunat

Tampereen seutukunta:
Kangasala
Lempäälä
Nokia
Pirkkala
Tampere
Vesilahti
Ylöjärvi
Ylä-Pirkanmaan seutukunta:
Juupajoki
Ruovesi
Orivesi
Mänttä-Vilppula
Virrat
Kaakkois-Pirkanmaan seutukunta:
Kuhmalahti
Pälkäne
Etelä-Pirkanmaan seutukunta:
Kylmäkoski
Akaa
Urjala
Valkeakoski
Lounais-Pirkanmaan seutukunta:
Punkalaidun
Sastamala
Luoteis-Pirkanmaan seutukunta:
Hämeenkyrö
Ikaalinen"

Eli miksi ko. henkilö on toiminut Pirkanmaalla?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Siis
Päivämäärä:   9.8.09 00:07:46

ei kai se hullu toimi Pirkanmaallakin? Täytyykö tässä nyt alkaa pelkäämään koiren lahtausta?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: Jälleen
Päivämäärä:   9.8.09 00:18:39

kerran. Yksi Pirkanmaan eläinsuojeluvalvoja, jolle ensiksi ilmoitettiin "Sastamalan hevosista" oli juuri silloin kovasti sairas eikä päässyt paikalle. En tiedä, mitä kautta TK paikalle hälytettiin (mutta tilanne oli olevinaan kovasti "hälyttävä" ja paikalle oli päästävä heti). Normaalisti eläinsuojeluvalvojien alue on se, joka on heille määritelty, mutta _hätätapauksissa_ rajoista voidaan kuulemma joustaa! Eli jos paikkakunnalla ei ole eläinsuojeluvalvojaa --> lähin valvoja saa mennä paikalle. Tai jos paikkakunnan eläinsuojeluvalvoja ei pääse paikalle --> sinne voi nakittaa jonkun muun alueen valvojan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jassoo
Päivämäärä:   9.8.09 00:22:21

"Lähettäjä: Eunukki
Päivämäärä: 8.8.09 23:44:33

Jassoo: ei muuten varmasti selviä hoitosuhteen aiottu kesto mistään tuosta ympäristölautakunnan pöytäkirjasta."

Tarkennatko, tarkoitatko tuota sopimusta vai elukoiden hoitoa, mut vastaan enne kun tarkennat..

Laissa on määrätty vähimmäisajaksi 15 vrk joten se selvä? ja tuskin kaupunki mitään puolenvuoden soppareita tekee, niin tuo vuosi oli tollainen oletettu arvio.

jep1:

"Onko jossain tilasto, montako koiraa yhteensä on otettu kiinni, joiden maksamiseen kunnan ei ole tarvinnut osallistua?"

tuskin on sellaisia, koiria tai tilastojakaan, mutta kukaan ei täällä varmaan tiedä kuka koirista on montako päivää hoidossa ollut, joten tuo 98 euroa on keskiarvo, joku ollut 2 tuntii joku 14 vrk joku 15 ja lopetettu tai myyty yms.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jassoo
Päivämäärä:   9.8.09 00:30:37

Jatkoa edelliseen...

"Jos tuon 14 139,17 jakaa 143 koiralla, tulos 98,87 euroa per koira, siis kunnan osuus."

ja jos tuon 9 596,64 € jakaa kissojen (70 kpl) ja lisää siihen viel vaik ton yhen rotan ja sen "muun" (olikohan se lehmä, kun noin muu'itteli;)) eli 72, on 133,28 euroa/ kissa, siis keskiarvo ja näin ollen paljon suurempi kuin koirien osalta, joten oletettavaa on että suurempi osa koirista palautunut omistajilleen kuin kissoista, ainakin näin summan perusteella, vai?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jep1
Päivämäärä:   9.8.09 00:40:49

Jassoo: Vanhahan tuo vantaan tilasto, minkä kaivoin esille, mutta siellä v 2002, monta kertaa isompi kaupunki, 141 koiraa, joista 6 lopetettu, 17 löytänyt uuden kodin, loput siis omaansa takaisin. Eli kunta joutui maksamaan 23 eläimestä.

Perään sitä montako koiraa Porissa on yhteensä huostaanotettu, jos 143 koko määrä, miten tarjous voi perustua niihin lukuihin?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: jassoo
Päivämäärä:   9.8.09 00:53:41

Onhan se isompi, ainakin ihmislukumäärältään =) ja ei tuossa nyt ole kun kahden koiran ero tuohon 143, mutta... "Kaupungille maksettavaksi tulevaa osuutta on vaikea määrittää koska löytöeläinten määrä vaihtelee, samoin kuin ennalta ei myöskään ole tiedossa montako koiraa jää noutamatta ja näin ollen kaupungin maksettavaksi." siis ei tiedetä tulevaa, johonkin sen on perustuttava.

Ja jos nuo 17 olisi myyty Kirpun hinnoilla vaikka á 500 euroo, pienentää nekin kait jo osaltaan kaupungin maksettavaa summaa vai jääkö ne hoitajalle ne rahat? Mielestäni ei pitäisi, kun laissa sanotaan että 15 vrk:n jälkeen kunta saa mm. myydä ne, ni kait ne rahatkin silloin menee kunnalle?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 23
Lähettäjä: ss
Päivämäärä:   9.8.09 01:06:37

Onko laissa siis "sian" mentävä aukko, jota joku/jotkut ovat keksineet hyödyntää?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
   |  Näytä viestiotsikot       <<-  |  ->>


Ketju on saavuttanut 100 viestin määrän tai se on suljettu. Ketjuun ei pysty kirjoittamaan.
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.

©2020 Satakunnan eläisuojelu lainmukaiseksi - suntuubi.com