Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Myrkky
Päivämäärä:   13.7.09 20:23:16

Nostetaanpa ylös.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   13.7.09 20:23:16

En ihmettele yhtään, että suurinosa porukasta alkaa kääntyä Junnilan "puolelle", vaikka kaikki paheksummekin hänen toimintaansa. Sen verran tässä on nyt mätää...

* Hevoset ovat olleet niin hyvässä kunnossa, että ne olisi voitu luovuttaa 500€ hinnasta (aivan kohtuuton) omistajilleen, mutta kun eivät maksaneet, oli hevoset muuttuneet yllättäin niin huonokuntoiseksi että piti ell.suoj.syin lopettaa. + Tämän ajanhan ne oli ollut hoitolassa.

* Hevosille olisi ollut erittäin ammattitaitoinen ostaja, mutta ei luovutettu. Mikä oli todellinen syy?

* Mihin hävisi tiineen tamman varsa.

* Erittäin huonossa kunnossa oli kuulumma ollut myös tämä elossa oleva - mutta kas vain oli saanut terveen paperit.

* Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuvissa ei näkynyt rääkättyjä hevosia ja suurinosahan kuvista oli niitä päästä otettuja - joissa näkyi vain takkuharja. Ne kuvat jotka näkyi koko hevonen, olivat aivan normi lämminverisen näköisiä.

* Hevosten "hoitoa" varten kerättiin lahjoituksia. Hevoset on yhtä lukuunottamatta lopetettu -mihin käytetään media mylläkän ansiosta saadut lahjoitukset + paljonko tullut, koska tähän elossa ja heidän omistuksessaan olevaan hevoseen niitä EI VOI/SAA käyttää! Kuten ei myöskään niitä rahoja jotka antaa kaupunki(?).

* Miksi tämä henkilö on vuodattanut joka lehdessä hevosista ja niiden kohtelusta ym. ym. Mutta arvostettuun alan lehteen ei ole suostunut kommentoimaan mitään?

Tässä on niin paljon ristiriitaisuuksia ja tarinan muuttumista, että väkisinkin pistää vähän ihmettelemään....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: siirto
Päivämäärä:   13.7.09 20:28:11

Yhdistän tuosta toisesta nämä pari samaan:

'''''''''''''

Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Jenkkakahvat
Päivämäärä: 13.7.09 19:08:42

"- En ole omin silmin tämän Smirre ponin ja muiden sen paikan hevosten huostaanotto hetken kuntoa nähnyt mutta jos ne on eläinsuojelullisista syistä huostaanotettu, uskon kyllä tasan tarkkaan viranomaisten antamia tietoja sekä heidän päätöstään huostaanoton tarpeellisuudesta enemmän kuin näitä nettikirjoitteluja."

Miksi sitten viranomaiset puhuvat ristiin????

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: just joo
Päivämäärä: 13.7.09 19:14:13

Miten viranomaiset puhuvat ristiin Smirren tapauksessa?

Sastamalan tapauksesta olen sitä mieltä että kannattaisi varmasti kaikkien laittaa nyt jäitä hattuun ja odottaa kun esitutkinta on valmis ja viranomaisilta tulee selvitys tästä asiasta.

Esko ry:n sivuilla on tiedote:
"Valokuvat ovat osa poliisin esitutkintamateriaalia kuin myös eläinlääkäreiden lausunnot."

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: jatkoa
Päivämäärä: 13.7.09 20:18:06

http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=643983&t=643983

osa 7 siis tuolta..
ja ketjun viimeisin viesti viel tähän..

"Lähettäjä: Pilkulle
Päivämäärä: 13.7.09 19:26:08

Pilkku hyvä!! Jos tietäisit mitä nälkiintynyt hevonen tarvitsee et antaisi kommenttia "ruuan läpitulemisella tarkoitin sitä, että heinät tuli pskana läpi samantien eikä osa hevosista alkanut lihomaan." Eihän se lihoaminen näy pitkäään aikaan. Ja kukaan ei pidä Junnilaa pyhimyksenä ja TAAS sanottakoon että kahden hevosen kohdalla lopettamispäätös oli tietojen perusteella oikeutettua.

"mitään kuvaajia tallissa en sen sijaan ole kyllä nähnyt... ?" Tarkoittaako tämä nyt että siellä ei ole otettu kuvia, kun sinä et niitä ole nähnyt? Mitähän kuvia lehdistölle sitten oli annettu ja lehtiin painettu? Jotain aikaisempia tapauksia? No, ilmankos eivät sit ollet kuvan hevoset huonokuntosia.

"en kirjoita tänne enää,"
Jos sulla on kiistatonta faktaa perusteluineen jolla pystyt kumoamaan ja antamaan selventävän vastauksen (edes osaan) täällä ja HU:ssa esitettyihin kysymyksiin, sekaviin ja ristiriitaisiin lausuntoihin kannattaa ehdottomasti osallistua keskusteluun, koska sen takia täällä tätä keskustelua käydään, kun ei ole vastauksia, vain kasa avoimia kysymyksiä ja ristiriitaisuuksia lausunnoissa. Muussa tapauksessa toi heitto oli aika lapsellinen *mä en leiki teiän kaa enää...* tyyppinen."

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   13.7.09 20:29:21

Liitetään tähän alkuun vielä HU:n juttu:

Sastamalan hevosista lopulta vain yksi jäi henkiin

ELÄINSUOJELUAIHEINEN MEDIAMYLLÄKKÄ

”Sastamalan hevoset”, yhteensä kuusi, otettiin eläinsuojelutapauksina haltuun 12.6. Tämän jälkeen ne olivat kolmisen viikkoa eläinkoti Kirpun hoteissa, jona aikana niiden kerrottiin julkisuudessa etsivän uutta kotia. Loppuviimeksi hevoset päädyttiin lopettamaan yhtä lukuunottamatta. Tapahtumain kulku on mitä erikoisin.

Sastamalan hevoset ovat puhuttaneet Suomea mediassa pian jo kuukauden. Kyseessä on satakuntalaisen epäillyn eläinsuojelurikoksen esitutkinta.
”Sastamalan tapaus oli ikävä ja samalla helppo tapaus, sillä se oli niin räikeä”, sanoo tapahtumasarjan käynnistäneessä eläinsuojelutarkastuksessa 12.6 mukana ollut eläinsuojeluviranomainen, kunnaneläinlääkäri Katri Moisala.
Tämän päivän jälkeen Moisala ei ole hevosia enää nähnyt. Ne siirtyivät samana päivänä Euralaiseen Kirpun eläinkotiin, jota pyöritti yrittäjänä eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski, eläinsuojeluyhdistys Esko ry:n varapuheenjohtaja – kantava voima molemmissa.
Hevosten vaiheista on vaikea saada selkoa, sillä julkisuudessa ollut tieto ja asianomaisten toisaalta antama tieto on ristiriidassa keskenään.
Tanja Koskelta HU ei yrityksistä huolimatta ole saanut suoria kommentteja, vaikka hän on asian tiimoilta muuten julkisuudessa huomattavan paljon ollutkin.
Kaikki muut asiaan liittyneet henkilöt ovat pyydettäessä kertoneet oman käsityksensä asioiden kulusta.
”Tässä on ollut myös niin paljon väittämiä ja sanomisia lehdistössä, joita en kaikkia ole edes sanonut, joten on hyvä, jos asian voi oikaista kerralla kunnolla”, Moisala kommentoi eläinlääkärin kiireidensä keskeltä HU:lle.
Moisala kertoo menneensä paikalle Sastamalaan torstaina 12.6 puolen päivän aikaan saatuaan ilmoituksen huonossa jamassa olevista hevosista: ”Poliisi kutsuttiin paikalle ja tuli paikalle noin 14.30. Kaksi hevosta oli pihalla ja loput vanhassa navetassa. Niillä ei ollut ruokaa eikä vettä tarjolla.”
”Katto oli sortunut ja lautoja roikuskeli siellä täällä. Katto ei ollut sortunut siellä, missä hevosia pidettiin, mutta tätä ei voi pitää minään lieventävänä asianhaarana, melkein päinvastoin, sillä katto olisi voinut tippua hevosten niskaan koska tahansa. Rakennus laitettiin heti käyttökieltoon rakennustarkastaja Asko Mäkisen toimesta. Tallissa oli myös paljon lantaa ja virtsaa maassa ja hevoset olivat lankuista tehdyissä kakkosnelos-karsinoissa sisällä. Lankuissa ja myös seinissä törrötti nauloja, tarhassa rautalankoja ja muuta sellaista ja niistä oli aiheutunut hevosille myös haavoja”, Moisala kertoo edelleen.
Iltapäivällä viranomaiset kävivät välillä muualla, sillä hevostenomistaja ei ollut paikan päällä, ja palasivat jälleen illalla, jolloin mukana oli myös eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski ja joitakin vapaaehtoisia avustajia: ”Illalla kun tulimme takaisin noin klo 20, ei hevosilla ollut edelleenkään uutta vettä eikä muutenkaan näyttänyt mitään tapahtuneen ruokinnan suhteen sillä välillä”, Moisala toteaa.
”Kaikki hevoset otettiin mukaan, ja kello 22 autot lähtivät pihasta. Hevosten hoitaja Timo Junnila ei ollut paikalla. Junnilan poika ja joitakin naapureita siinä kävi ja he olivat kyllä sitä mieltä että oli ne hevoset ruokittu. Mutta olosuhteet olivat sellaiset, ettei niissä hevosia voinut pitää. Yhdellä hevosella oli riimu kasvanut päähän kiinni ja aiheuttanut kroonisen tulehduksen, toisen kaviot olivat niin pitkät ja kärjet nousivat maasta ylös ja se käveli vuohiset maassa. Kaikilla oli ”pitkät kaviot”, Moisala kertoo.
Julkisuudessa on todettu hevosten olleen vahvasti aliravittuja, suorastaan nälkäkuoleman partaalla. Valokuvat kertovat kuitenkin muuta, sikäli kuin niistä pystyy päättelemään. Valokuvissa näkyy suhteellisen hyväkuntoisia hevosia. Kaikista hevosista, kavioista tai kokovartaloista ylipäätään ei ole julkisuudessa toisaalta vielä näkynyt kuvia.
On niinikään epäselvää mistä kuvat on mediaan toimitettu. Kuvissa esiintyy hevosten kanssa lähes pääsääntöisesti eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski. Poliisi ei omia kuviaan luovuta esitutkinnan ollessa kesken.
”Nälkiintymisistä en ole ylipäätään missään vaiheessa puhunut. Tässä kohtaa media on ylidramatisoinut asioita”, Moisala puolestaan toteaa”

RUOKKIMATTA VAI EI?

Aivan naapurissa isoa maatilaa pitävä maanviljelijä oli ottanut hevosten hoidon asiakseen teini-ikäisen tyttärensä kanssa Timo Junnilan Viron matkan ajan. Tytär oli paikan päällä myös silloin kun eläinsuojeluviranomaiset aamupäivällä ensimmäisen kerran tulivat.
Timo Junnila palasi Viron matkaltaan saman päivän iltana.
”Toimitin hevosille traktorin kauhassa ruohoa ja vettä täältä tilalta monta kertaa päivässä. Ruokinnan jälkeen toin astiat takaisin omalle tilalleni. Koska Timon luona oli oriita, olin tyttären apuna joka kerta kuin hevosia ruokittiin. Karsinoista nimenomaan minä olin antanut Timolle sellaiset ohjeet, että ne täytyy laittaa kunnolla sillä lailla hänen matkansa ajaksi kiinni, etteivät ne hevoset karkaile. Keväällähän oli yksi päässyt karkuun”, maanviljelijä sanoo.
”Olivat ne ruokaa saaneet sen verran, että hengissä olivat pysyneet”, Moisala myöntää, ja jatkaa: ”Muutama niistä oli oikeinkin hienossa kunnossa, oriit muun muassa. Kolmivuotias (Lancelot Boy) oli melkoisen raju ja villi ja siitä yksivuotiaastakin (Frozen Bonesista) olisi saattanut saada vielä jotakin. Ventovuohisvarsa oli selkeästi aliravituin.”
Kyytiin kohti eläinkotia lähtivät: yksivuotias Frozen Bones (Crown Bones), kolmevuotias oli Lancelot Boy (Triomphe d’Arc), seitsenvuotias ruuna Ben Fox (Killer Hanover) tiineeksi väitetty, leasattu 17-vuotias tamma Cold Cruiser (Barbeque), kaksivuotias Black Navajo (American Park) ja yhdeksänkuinen Magic Pass (Bid Pass).
Kirpun eläinkodin toimesta 14.6 lopetettiin huonokuntoisimmat, riimunpäitsistä haavoja saanut Black Navajo ja ventovuohisinen Magic Pass.
Viikko tämän jälkeen tuli tamma Cold Cruiserista pyyntö sen omistajalle Esko Suomiselle tulla hakemaan se takaisin kotiin.
Myös Timo Junnilan ex-puolison Anne Hietasen tyttären nimissä ollut Lancelot olisi Hietasen mukaan ollut noudettavissa takaisin 500:n euron hoitomaksuja vastaan. Myös Kari Kontiainen kertoo, että hänelle soitettiin Ben Foxin takaisin hausta maksua vastaan. Kontiainen oli tehnyt kaupat ruunasta jo aiemmin kesällä.
”Sastamalan poliisista soitettiin 22.6, että hevoset saisi noutaa takaisin kotiin. Mutta kun soitin asiasta Tanja Koskelle, hän kuitenkin sanoikin, ettei niitä niin vain tulla hakemaan”, Hietanen kertoo.
”Soitin vain hevosten omistajat läpi ja neuvoin olemaan jatkossa yhteydessä suoraan eläinkotiin ja Tanja Koskeen asioissa, jotka liittyvät hevosiin. Minä en tiennyt tai puhunut mistään rahasummista”, kuittaa poliisi Harri Lehtimäki.
Omistajat olivat todenneet, että ”koska kerran hevoset Mouhijärveltä haettiin, ne saa myös tuoda samalla tavalla takaisin”.
He myös sanoivat kieltäytyneensä maksamasta vaadittuja 500 euron maksuja. ”Sanoin, että hevonen on tuotava samaan paikkaan mistä se haettiinkin. Asia jäi silleen”, kertoo Kontilainen.
Hevoset jäivät eläinkotiin.
Siitostamma Cold Cruiserin omistaja Olli Suomisen huoltaja, 70 ikävuottaan käyvä Esko Suominen kävi hakemassa omansa takaisin tasan kahden viikon päästä siitä, kun tamma oli viety Junnilalta, 26.6. ”Eläinkodista esitettiin ensin, että he vievät tamman Kulloon teurastamoon ja ottavat teurasrahat, sekä 500 euron hoitomaksun. Minä sanoin, että ei se käy. Jos tamma koukkuun laitetaan, minä valitsen teurastamon tästä läheltä, Hietasen teurastamon”, suivaantunut Suominen totesi. Sanoin myös, että minä olen hevosen laillinen omistaja ja näin ollen minä pidän myös teuraskorvauksen.”
Kiukustunut Suominen toimitti tamman teuraaksi: ”Teurastamolla kysyin teurastajalta että onko tämä hänen mielestään pakkoteurastuskunnossa? Teurastaja sanoi tamman olleen poikkeuksellisen hienossa kunnossa. Otin siitä kuviakin pihalla. Teurastuksen jälkeen tamma tutkittiin ja todettiin sen olleen hiljan tiine. Yhtään matoa tai kirppua siinä ei ollut”, Suominen väittää.
Missä varsa nyt on?
”No niin, kukaan ei tiedä! Kukaan ei tunnusta missä vaiheessa tamma on luonut, mutta Junnila vakuutti, että vielä edellisiltana oli varsa potkinut vatsassa kun hän oli tamman viimeksi tarkastanut”, Suominen toteaa.
Kari Lohiranta, joka kävi Junnilalla edellisviikon lauantaina on varma nähneensä viimeisillään kantavan tamman: ”Menen siitä vaikka valalle, että näin tiineen tamman hakiessani Junnilalta hänen poikansa traktoria 6.6. Poika asuu vieressä, mutta traktori oli siinä samassa pihassa missä hevoset olivat. Katseltiin siinä sitten hevoset läpi ja varsinkin katsottiin tämä tamma, joka seisoi veräjän vieressä ulkona ja söi heinää. Se oli niin tiine niinkuin nyt tiine tamma voi olla.”
Varsan kohtalo on epäselvä. Toistaiseksi ainoa kiistaton fakta on, että 4.8.2008 tiineeksi tullut, useita varsoja aiemmin jo tehnyt siitostamma oli kyytiin lähtiessään ainakin teoriassa noin kahden viikon päässä lasketusta ajasta (4.7.).
Lv-tamma ei ole varsonut tai luonut varsaa 12.6 ilta –26.6. aamu välisenä aikana”, informoi Esko ry:n hallitus.

EI PARAS MAHDOLLINEN

Epäilty Timo Junnila on ollut poliisin kuulusteltavana ja asian käsittely jatkuu.
”Asia on esitutkinnassa ja menee ajallaan syyteharkintaan”, vahvistetaan Sastamalan poliisilaitokselta.
Junnila myöntää: ”Navettarakennus ei varmasti ollut paras mahdollinen paikka hevosten pitoon”.
Mutta jatkaa: ”Nälissään minun hevosteni ei ole koskaan tarvinnut olla, eivätkä nämä hevoset nytkään olleet välittömässä hädässä tai missään sellaisessa tilassa, että ne oli pakko heti sillä sekunnilla ja minun paluutani odottamatta kuskata sieltä pois”, hän näkee.
Entä ventovuohisinen vuotias ori ja riimun vaurioittama kaksivuotias ori, jotka olivat eläinlääkärin mukaan räikeimmät tapaukset?
”Riimupää oli tullut paria viikkoa aiemmin minulle kaupassa ja vuotiaan, jota sanoimme ”Vääräsääreksi” olin ostanut aiemmin keväällä. Kyllä minä huomasin melkein 50 vuoden hevoskauppiaan kokemuksella niiden jo tullessa, että huonoja eläimiä ne olivat, mutta otin kuitenkin ne vastaan. Ajattelin, että katsotaan, jos ne vielä kuntoon saa. Liian tiukkaa riimua olin yrittänyt sen toisen varsan päästä irrottaa mutten ollut siinä onnistunut, kun hevonen pomppi aina pystyyn. Vääräsääri taas luultavasti oli jo syntymästä lähtien ollut mikä oli, eikä siitä korjautunut”, Junnila kertoo.

30.6.

Hevosten kohtalosta informoitiin runsaasti. Etenkin Aamulehti piti lukijoita ajan tasalla: ”Eläinkoti Kirppuun tuli maanantain aikana useita yhteydenottoja, joissa tarjouduttiin ottamaan hevoset hoitoon. Suurimmaksi osaksi ihmiset haluavat ottaa hevoset ilmaiseksi. Toki joukossa on ollut muutama asiallisempikin tarjous, eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski tiivistää”, luki Aamulehden nettilehdessä 30.6.

1.7

Aamulehti 1.7. klo 11:45: ”Huonokuntoisten eläinten lopettamisesta päätetään keskiviikkona. Jos kolmelle hevoselle ei löydy ammattitaitoista ostajaa ja hyviä tallitiloja niiden elämä on tiensä päässä. Hevosista kolme on lopetettu jo aiemmin. Eläinlääkäri Katri Moisalan mukaan hevosista ei ole ravihevosiksi eivätkä ne sovellu harrastekäyttöön. Hevoset oli jätetty kuukausiksi romahtaneeseen navettaan. Nyt ne ovat hoidossa eläinkoti Kirpussa. Eläimet tarvitsevat kuntoutusta selvitäkseen koettelemuksistaan”.
1.7. klo 12.39 samassa lehdessä luki: ”Sastamalan rääkätyt hevoset luultavasti lopetetaan. Kunnaneläinlääkäri Katri Moisalan mukaan moni on ollut kiinnostunut hevosten ottamisesta. Sellaista ottajaa ei kuitenkaan ole ilmaantunut, jolla olisi oikeasti edellytykset huolehtia vaativista hevosista.”
Eläinkodin nettisivuilla oli käynnissä rahankeruukampanja, johon dramaattinen uutisointi vaikutti varmasti vahvasti.

2.7.

2.7. klo 15 tuli Moisalalle puhelimitse tarjous hevosiin erikoistuneelta eläinsuojeluvalvoja Essi Lemiseltä ottaa kaikki kolme hevosta uusiin koteihin. Lemisellä oli tarjota hevosille heti karsinapaikat omassa tallissaan Urjalassa niiden odotellessa mahdollista uutta sijoituspaikkaa.
”Halusin tarjota apua, sillä siitähän näissä eläinsuojeluasioissa on kyse. Kerroin, että minulla on viiden hevosen tallissa Urjalassa vain kaksi hevosta tällä hetkellä ja hyvin tilaa kolmelle. Mitään maksua en pyytänyt.”
Lemisellä oli itse asiassa hevosille jo ottajatkin katsottuina: ”Vanhoja tuttuja, jotka ovat ottaneet minulta eläinsuojelutapaushevosia ennenkin. Vuotias orivarsa olisi lähtenyt loppukesäksi tutulle orilaitumelle Vihtiin”.
Leminen keskusteli luovutuksen ehdoista Katri Moisalan kanssa, joka neuvoi tekemään kirjallisen ostotarjouksen hevosista mainitsemalla siinä hevosista koituvat kulut, jotka lupaa ottaa hoitaakseen. Näin Leminen tekikin: ”Kuvittelin eläinkodin nettisivuilta lukemani perusteella, että hevosille oikeasti haettiin sijoituspaikkaa. Luulin myös samoilta nettisivuilta lukemani perusteella, että eläinkoti Kirppuun oli tulossa liikaakin eläimiä jolloin he luopuisivat ilolla näistä hevosista, sillä minun eläinkodissani oli tilaa. Mitään maksua en pyytänyt”, Leminen ihmettelee. Kirjallisen tarjouksen Leminen sähköpostitti Moisalalle myöhään samana iltana.
Hänen tarjoukseensa ei kuitenkaan koskaan vastattu, sillä Esko ry ehti toimia tässä välissä kuin agenttielokuvassa konsanaan.
2.7. Timo Junnilalle soitti yksityinen naishenkilö, joka sanoi haluavansa ostaa hevoset ja sopi kaupantekopaikaksi suodenniemeläisravintola Pianon klo 19.45. Timo Junnilan kanssa tehtiin käteiskaupat 1000 euron yhteishintaan kolmesta hevosesta: Lancelot Boy:sta, Frozen Bonesista ja Ben Foxista. Hevoset siirtyivät samantien eläinsuojeluyhdistys Eskolle, seikka, mitä Junnila ei tiennyt.

3.7.

Seuraavana päivänä kaksi hevosista, Lancelot Boy ja Frozen Bones, lopetettiin.
Eläinkodin internetsivuilla tiedotettiin: ”Hevosista on 3.7.09 hankittu eläinlääkärin lausunto. Lausuntoon perustuen on toimittu seuraavasti: Kaksi hevosista on jouduttu eläinsuojelullisista syistä lopettamaan 3.7.09. Hevosten hoito ja huolenpito oli laiminlyöty jo niin pitkältä ajalta, ettei niitä edes pitkällä ja asiantuntevalla hoidolla ja koulutuksella olisi saatu paranemaan.”
Kyseinen eläinlääkäri oli Kati Tuomola.
Tässä vaiheessa hevoset olivat olleet jo kolme viikkoa eläinkodin hoivissa. Koko tämän ajan sekä mediassa että eläinkodin omilla nettisivuilla etsittiin hevosille koteja. Miksei sellaista sitten otettu vastaan kun sellainen ilmaantui, jää epäselväksi.
Sen enempää Esko ry:n puheenjohtaja Tero Järvelä kuin Katri Moisala eivät pysty kysymykseen vastaamaan: ”Vähän pensaan kautta ne Esko ry:lle ostettiin, koska omistajaa ei saatu kiinni. Mutta koska osapuoli (Esko) toisaalta oli sellainen ostaja, jolla oli tarjota hyvä hoito ja paikka, ei minulla ollut mitään syytä puuttua asiaan. Omistajan kuuleminenhan oli ongelma koko tänä aikana. Olin antanut ukaasin Junnilalle, että 2.7. klo 16 mennessä hänen tulee ottaa yhteys minuun, tai eläimet menetetään valtiolle. Valitettavasti tämä ukaasi jäi poliisin toimesta toimittamatta perille”, Moisala kertoo.
Mutta mistä eläinkodille yhtäkkinen kiire ostaa jäljelle jääneitä hevosia, eihän akuuttia hätää niiden kohdalla enää kolmen viikon jälkeen ollut jos oli ylipäätään missään vaiheessa?
”En tiedä sitä sen kummemmin, mutta kyllä se hätä oli tavallaan koko ajan, valtiokaan kun ei halua lähteä maksamaan kalliita hoitoja turhaan. Sitä, miksi Essi Lemiselle ei hevosia annettu, en osaa sanoa, eikä se minulle oikeastaan siinä vaiheessa enää kuulunutkaan. Kerroin kyllä Tanja Koskelle Lemisen yhteydenotosta”, Moisala pohtii.

7.7.

Viimeinen henkiin jäänyt, ruuna Ben Fox kävi eläinlääkärin tarkastuksessa Hyvinkäällä. Hevonen todettiin terveeksi. Se jää eläinkoti Kirppuun, nyttemmin nimeltään eläinkoti Eskoon.

8.7.

Tanja Koski soitti Lemiselle yllättäen viisi päivää hevoskauppojen jälkeen haluten keskustella Lemisen tarkoitusperistä Sastamalan hevosten suhteen. Kosken motiivi puheluun näin jälkikäteen jäi Lemiselle epäselväksi.
”Kyllä jäi hieman erikoinen kuva tästä tapahtumasta, vain yksi hevonen on elossa, vaikka auttajia olisi ollut tarjolla. Ehkä jatkossa käytännön toteutus kannattaa miettiä hieman tarkemmin”, Leminen sanoo

KIRPUN/ESKON ELÄINKOTI

Kirpun eläinkoti on ollut eläinsuojeluvalvoja Tanja Kosken elinkeino aina viime päiviin. Lääninhallituksen valtuuttamana eläinsuojeluvalvojana hän on toisaalta myös ohjannut eläimiä eläinkotiinsa.
”Kirpun eläinkoti lopetti toimintansa 1.7. ja Esko ry alkoi pyörittämään eläinkoti toimintaa, koska halusimme, että säilyy paikka, joka ottaa vastaan kaikkia apua tarvitsevia eläimiä. Tanja Koski vaihtaa alaa ja alkaa opiskella poliisiksi, mutta hän jatkaa meillä palkatonta vapaaehtoistyötä. Meillä on nyt palkattuna kaksi eläintenhoitajaa”. Kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tero Järvelä

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   13.7.09 21:20:55

Nyt harmittaa, kun näin Tuomolan nimen tuolla.
Mä, kun olen hänestä eläinlääkärinä tykännyt.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Jenkkakahvat
Päivämäärä:   13.7.09 21:45:32

. :Se voi olla Tuomolankin vähän hankala mennä yksin pistämään hanttiin tuollaiselle lynkkausporukalle. Hän sentään oikoo väärinkäsityksiä parhaansa mukaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ei jumalvita
Päivämäärä:   13.7.09 21:48:05

Tällaista täällä Satakunnassa. 5/6 nirri pois, turhaan , eipä olleet lainkaan siinä kunnossa,että pakko lopettaa. Tällaista viranomaisten toimintaa. Kuka/mikä mihin voidaan tehdä valitus?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ei jumalvita
Päivämäärä:   13.7.09 22:00:45

Hankalaa voi tosiaankin olla eläinlääkäreitten työ tämän rumban jälkeen. Ainahan noita tarvitaan. tietenkin, mutta jos on varaa valita....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   13.7.09 22:57:25

Auttakaas nyt kasaamaan kaikki asiasta olleet lehtijutut, niin tehdään oma tutkinta siitä kuinka monesti asiat muuttuneet.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ei jumalvita
Päivämäärä:   13.7.09 23:07:29

Täytyy tehdä, todella.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ei jumalvita
Päivämäärä:   13.7.09 23:10:10

Kylläpä meitä jo aika monta löytyy, luulisin ainakin. On tullut tutummaksi eläinsuojelu Satakunnassa,m prkl.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Uutisointia
Päivämäärä:   13.7.09 23:10:54

Nyt on sit tuosta aiemminkin mainitusta naamakirjan sivuilta sitten ensimmäiset kriittiset viestit poistettu... ja sit vähän tuota kaivattua uutisointia.

Tähän mennessä on tapausta uutisoitu vain Tanjan & Co. antamien tietojen mukaan...

"Vakava eläinrääkkäys paljastui Sastamalassa - Neljä hevosta osin romahtaneessa navetassa
13.06. - 19:34 (Luotu: 19:33)

STT Sastamalaisella maatilalla Pirkanmaalla paljastui perjantaina vakava eläinrääkkäystapaus. Neljä huonokuntoista hevosta löytyi osittain romahtaneesta vanhasta navetasta, jossa niitä oli pidetty useita kuukausia, kenties jopa vuosia. Kaksi heikossa kunnossa ollutta hevosta löytyi myös ulkoaitauksesta.

Kaksi hevosista jouduttiin lauantaina lopettamaan. Toisella riimun lukot olivat kasvaneet posken sisään ja toinen oli luurangonlaiha.

- Luulimme nälkiintynyttä hevosta aluksi varsaksi, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen paljastui, että se oli 2-3-vuotias lämminverinen ori. Se painoi ainoastaan 115 kiloa. Normaalisti sen ikäinen ori painaa 300-350 kiloa, kertoi eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski.

Ulosteidensa keskellä seisoneet eläimet oli ilmeisesti hylätty talliinsa.

- Kyseessä on törkeä eläinrääkkäys. Osa hevosista ei ollut päässyt ulos pitkiin aikoihin. Näky oli sanoinkuvaamattoman karmea. Hevosten kaviot olivat hoitamattomia ja tulehtuneita, ja varsaksi luultu hevonen oli täynnä haavoja, Koski kuvaili."

30.6
"Pari viikkoa sitten pelastettujen hevosten kohtalo ratkeaa ehkä jo tänään. Aamulehti kertoi eilen, että yhtä aikuista hevosta ja kahta varsaa uhkaa lopettaminen, koska ne oli jätetty kuukausiksi romahtaneeseen navettaan.

Eläinkoti Kirppuun tuli maanantain aikana useita yhteydenottoja, joissa tarjouduttiin ottamaan hevoset hoitoon.

- Suurimmaksi osaksi ihmiset haluavat ottaa hevoset ilmaiseksi. Toki joukossa on ollut muutama asiallisempikin tarjous, eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski tiivistää.

Hänen mukaansa poliisi tai virkaeläinlääkäri pohtii tänään, luovutetaanko eläimet uusille omistajille.

Eläimet tarvitsevat kuntoutusta selvitäkseen koettelemuksistaan.

Aamulehti "

"Sastamalan hevosista kaksi ehti olla uudessa hoitopaikassa vain päivän
04.07. - 19:27 (Luotu: 16:52)

Sastamalan laiminlyödyt kolme hevosta siirrettiin torstaina hoitoon Eläinsuojeluyhdistys ESKO:n eläinkotiin.

Hevosista kaksi ehti olla hoidossa vain päivän ennen kuin ne lopetettiin. Yhdistyksen mukaan lopetuspäätöksen teki eläinlääkäri.

Lääkärin lausunnon mukaan hevosten hoito ja huolenpito oli laiminlyöty jo niin pitkältä ajalta ja niin radikaalisti ettei niitä edes pitkällä ja asiantuntevalla hoidolla ja koulutuksella olisi saatu paranemaan.

Molemmilla eläimillä todettiin voimakas sisäloistartunta sekä tuskallista kutinaa aiheuttava ulkoloistartunta.

ESKO:n mukaan eläimet päästettiin "vihreämmille laitumille" kivun ja kärsimyksen välttämiseksi.

Kolmas hoidossa oleva hevonen voi sen sijaan paremmin. Sille luvataan antaa kaikki tarvittava hoito, lääkintä ja huolenpito.

Sastamalassa paljastui 12. kesäkuuta, että maatilalle oli jätetty hevosia vailla hoitoa kuukausiksi. Osa hevosista jouduttiin lopettamaan heti, mutta 6-vuotias ruuna ja 3- ja 4-vuotiaat orit vietiin eläinhoitolaan toipumaan.

Aamulehti "

"Sastamalan rääkätyt hevoset yritetään kuntouttaa
3.7.2009 13:46
A A STT–HS

Sastamala. Sastamalan rääkätyille hevosille on löytynyt uusi omistaja. Hevoset kuuluvat nyt eläinsuojeluyhdistys Eskolle.

Sastamalan eläinlääkärin Katri Moisalan mukaan hevosia ei ainakaan tässä vaiheessa lopeteta vaan ne yritetään kuntouttaa.

Sastamalasta löytyi kolme viikkoa sitten kuusi huonokuntoista hevosta, joista neljä oli osittain romahtaneessa navetassa ja kaksi ulkoaitauksessa. Kaksi huonokuntoista hevosta jouduttiin lopettamaan heti.

Eläinsuojeluyhdistys Eskon omistukseen siirtyi nyt kolme kuntoutettavaa hevosta, yksi ruuna ja kaksi oria. "

"Päivitetty 3.7. 20:46, julkaistu 3.7. 15:33
Sastamalan kaltoin kohdellut hevoset Eskolle

Sastamalasta Euraan pelastetut hevoset saavat elää. Eläimet on myyty eläinsuojeluyhdistys Esko ry:lle, kertoo www.aamulehti.fi.

Kolmesta hevosesta yksi on täysikasvuinen. Hevosia hoidetaan parhaillaan Eurassa Kirpun eläinkodissa, joka on siirtymässä eläinsuojeluyhdistys Eskolle. Kirpun entinen omistaja, eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski oli muiden Esko-aktiivien kanssa keräämässä rahaa hevosten ostoon. Hevoset myi omistaja, joka ei kyennyt huolehtimaan niistä."

"Vakava eläinsuojelurikos Eurassa
Satakunnan Kansa

Eurassa on paljastunut vakava eläinrääkkäys. Kuutta hevosta on pidetty maatilan rähjäisessä tallissa kuukausia, kenties vuosia. Luurangoiksi laihtuneet hevoset ovat eläneet sisätiloissa ulosteidensa keskellä ja joutuneet syömään tallin puurakenteita nälkäänsä. Tiloista löytyi myös varsa, joka ei luultavasti ole nähnyt ikinä päivänvaloa. Eläinsuojeluvalvoja Tanja Koski on järkyttynyt tapauksesta.

– En ole koskaan käyttänyt sanaa eläinrääkkäys, mutta tässä on kysymys juuri siitä.

Eläinlääkäri tarkastaa hevoset, ja kaksi niistä joudutaan luultavasti lopettamaan. Hevosilla on vakavia vammoja, riimun lukot ovat kasvaneet yhden eläimen posken sisään.

Hevoset on luultavasti hylätty talliinsa. Eläinten omistajaa ei ole tavoitettu. Koski pelkää, mitä syksy tuo tullessaan, kun tallipaikkoja ei ole.

– Lama näkyy ensimmäisenä juuri hevosten hoidossa. Nyt viikon sisään meille on tullut seitsemän hevosta. Niitä luultavasti tullaan hylkäämään yhä enemmän esimerkiksi laitumille."

"Jälleen kaksi Sastamalan rääkätyistä hevosista on jouduttu lopettamaan eläinsuojelullisista syistä. Ratkaisuun päädyttiin perjantaina sen jälkeen, kun eläinlääkäri oli antanut lausuntonsa.

Kaikkiaan kuudesta hevosesta yksi on vielä hengissä, ja sille on varattu aika tiistaiksi Hyvinkään hevossairaalaan.

Nyt lopetettujen hevosten hoito ja huolenpito oli laiminlyöty jo niin pitkältä ajalta ja niin pahasti, ettei niitä olisi saatu parantumaan edes pitkällä ja asiantuntevalla hoidolla ja koulutuksella. Hevoset olivat käsittelyyn tottumattomia, ja niillä oli muun muassa kavioiden puutteellisen hoidon takia vakavia vaivoja jaloissa. Lisäksi kummallakin hevosista todettiin voimakas sisäloistartunta ja tuskallista kutinaa aiheuttava ulkoloistartunta. Kärsimyksen välttämiseksi ne päästettiin vihreämmille laitumille.

12. kesäkuuta sastamalalaiselta tilalta löytyi kuusi heitteille jätettyä hevosta. Eläimet olivat nälkiintyneitä, ja osa niistä oli jätetty romahtaneeseen navettaan. Puolet niistä jouduttiin lopettamaan heti, ja loput vietiin eläinhoitolaan Euraan.

Päätöstä jäljelle jääneiden hevosten lopettamisesta on jouduttu venyttämään niiden aiemman omistajan yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Aiemmin tällä viikolla satakuntalainen eläinsuojeluyhdistys Esko ry sai ostettua loput kolme hevosta."

UR 11.7
"Viikon ilouutinen oli sen sijaan ehdottomasta se, että Sastamalasta taannoin pelastettu Ben-ruuna onneksi toipuu koettelemuksistaan kesälaitumilla Satakunnassa. Eläinsuojeluyhdistys Eskon mukaan ruuna voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Ben on kuudesta eläinrääkätystä hevosesta ainut eloon jäänyt. Ben kävi läpi täydellisen terveystarkastuksen, jossa se käytiin läpi turpakarvasta hännänpäähän. Lukuunottamatta todettuja jalkavaivoja, hammaspiikkejä, ulkoloisten kutinasta aiheutuneita karvattomia kohtia ja kavioiden pitkäaikaista hoitamattomuutta, Ben läpäisi ”katsastuksen”.

Ben käyttäytyi tarkastuksessa kuulemma kiltisti ja oli ystävällinen kaikille. Ben on ilmeisesti antanut anteeksi meille raakimuksille oman kaamean kohtelunsa. nyt Ben eli tuttavallisemmin Benkku viettää rentouttavaa kesää, jonka jälkeen sille etsitään uusi koti.

Toivon koko sydämestä, että Benille löydetään ymmärtäväinen koti, jossa sille annetaan paljon rakkautta ja huolenpitoa.

11.07.2009 Anu Elo "

"Sastamalan kärsimykset takana - Ben-heppa kirmasi laitumelle takapuoli paukkuen
Sastamalassa kaltoin kohdelluista hevosista ainoa henkiinjäänyt, Ben, on päässyt tänään laitumelle.

- Se kirmasi sinne niin, että takapuoli paukkui, kerrotaan eläinsuojeluyhdistys Eskosta. Ben piehtaroi ja nautti muutenkin laitumelle pääsystä.

Ben on myös käytetty hevossairaalassa tutkimuksissa. Se voi hyvin lukuunottamatta jo aiemmin todettuja jalkavaivoja, hammaspiikkejä, ulkoloisten kutinasta aiheutuneita karvattomia kohtia ja kavioiden pitkäaikaista hoitamattomuutta.

Benin kaviot vuoltiin, hampaat raspattiin ja se rokotettiin. Kuin kiitokseksi ilmaiseksi työn tehneelle eläinlääkärille Ben käyttäytyi tarkastuksessa kiltisti.

Nyt Ben nauttii kesästä ja rentoutuu. Myöhemmin kesällä Ben tulee myyntiin.

Aamulehti "

Mutta hevosurheilun kysellessä tapauksesta TK ei ollut juttutuulella, mutta esim. 11pv Uusi Rauma oli kuitenkin saanut juttua aikaiseksi...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: pelottaa
Päivämäärä:   13.7.09 23:11:09

Kuinkahan tässä saa pelätä eläinlääkäreitä ja poliiseja ihan oikeesti vielä :/

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Action
Päivämäärä:   13.7.09 23:14:16

En tiedä pitäisikö ensin tehdä adressi läänille ja poliisille missä kaikki allekirjoittaneet haluamme tutkinnan tälle ja aikaisemmille tapauksille.

Jos ei muuten, niin poliisillakin sisäinen tutkinta, jos puolueellista hyvä veli toimintaa...

Läänin ell tutkimaan eläinlääkäreiden eritoten Tuomolan perusteet lopetukselle.
Onko hänelläkään ollut tietoa, että niillä olisi ottaja vai onko tk valehdellut, että esim. kustannusten takia lopetettava?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ukkeli
Päivämäärä:   13.7.09 23:15:35

tarttis kyllä TK läksytyksen tältä herrasmieheltä, jos sattuu poikkeamaan Häijään Nesteeltä :)

http://www.youtube.com/watch?v=Rw7MIg6MbIw

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: neuvo
Päivämäärä:   13.7.09 23:15:59

Poliisille turha viedä asiaa, ei ne virkatovereita syyttele...

Oikeuskanslerille tutkintapyyntö!!!!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: perinne
Päivämäärä:   13.7.09 23:17:28

Pienehkön paikkakunnan ongelmia nuo kuppikuntalaisuudet!

Paljon tyhjäntoimittajia samassa poppoossa.

Ettei vaan olisi eläinlääkäreitä uhkailtu potilaspulalla tai jotain? Olivatko vakioviroissa vai sijaisina? Viran saaminen tai sijaisuuden jatkuminen on voinut riippua siitä ketä tottelee..

Uhkailijoiden toiminnan syynä rahankeruu ja oman tarpeelisuuden (sairaalloinen) korostaminen?

ONKO hevosista muita kuin pääkuvia?
Jos on muitakin kuvia, onko kaikissa kuvissa myös päivämäärät?
Onko niistä päivittäiset hoitotiedot vai sepitetäänkö tietoja jos tarvetta ilmenee?

Ihmetyttää miten ne hankalat hevosetkin oli saatu kyytiin ja kuljetettua.

Miksi kantanut tamma sai lopetuskäskyn omistajan edustajalta?

Mistä syystä hevoset ylipäänsä olivat lähes kaikki muiden kuin tallinpitäjän omistamia?

Ja jotenkin kuulosti kuin tk olisi heittänyt jo muutamia kommentteja tähän ja seiskaosaan?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Dark Jedi
Päivämäärä:   13.7.09 23:31:46

Kyllä tässä tosiaan sympatiat kääntyy väkisillä Junnilan puolelle (vaikkei hänen menettely ole ollut ihan moitteetonta) koska ihan ensimmäisestä uutisesta asti on lasketeltu valheita ja juttu muuttuu ja muuttuu.

Miksi väitettiin että hevoset on hylätty kuukausiksi oman onnensa nojaan vaikka niistä huolehti naapurin tytär isänsä avustuksella J: n Vironmatkan ajan? Tyttö kuitenkin oli paikalla kun eläinlääkäri ja poliisit kävi ensimmäisen kerran paikalla.

Miksi hevosten kuntoa väitettiin aivan katastrofaalisen huonoksi vaikka loppupelissä vain kaksi ensimmäisenä lopetettua oli huonohkossa kunnossa?

Miksi vuotiasta varsaa väitettiin lehtijutuissa aluksi kitukasvuiseksi kolmivuotiaaksi?

Miksi mieli muuttui päivittäin tuuliviirin lailla hevosten kohtalon suhteen?

Jos kerran Junnila rääkkäsi hevosiaan, oli hylännyt ne ja hevoset oli siinä kunnossa mitä lehdissä annettiin ymmärtää miksi ihmeessä hän olisi saanut ne takaisin vain maksamalla 500€/ hevonen?

Miksei ihmisten hyvää hyvyyttään tarjoamat ilmaiset laidunpaikat kelvanneet?

Miksei asiantunteva ostaja kelpaa vaikka juuri ollaan lehtijutuissa etsitty hevosille uutta kotia?

Miksei kuvia näytetä julkisuuteen? Olihan silloin Pirkkalan rääkkäyksen ilmitullessa heti iltapäivälehdissä kuvat luurangonlaihoista hevosista siellä keskeneräisessä omakotitalon perustuksissa.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   13.7.09 23:37:53

Käykää joku rohkea laittamassa kasvokirjaan tuo HU:n kirjoitus. Laittaisin itse muuten, mutta näyttää muutama sellainen tyyppi olevan jäsenenä siinä jonka takia en voi laittaa.

Kun näköjään on vain tietyt lehtijuttujen linkit sinne laitettu.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Tiku82
Päivämäärä:   13.7.09 23:39:00

Tuli mieleen Tuomolan maineen mustaamisesta, hänhän lopetti vain Esko ry.n omistamat hevoset. Se on tuossa vaiheessa aivan sama mikä on ollut varsinainen syy lopetukseen, kukin tekee hevosilleen sen minkä parhaaksi näkee. Vasta sitten jos julkaistaan Tuomolan allekirjoittama todistus siitä että lopetus oli eläinsujelullisista syistä tapahtunut, pitäisi olla näyttöä myöskin siitä.

Niin jos tosiaan lahjoitusrahoja ei saa enää toisen omistamiin eläimiin käyttää niin lopettetujen kahden hevosen lopetuskulut menevät Eskon omasta pussista.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: l
Päivämäärä:   13.7.09 23:42:39

Mutta missä on se varsa minkä teurastettu tamma oli saanut parin päivän sisällä????

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: huh
Päivämäärä:   14.7.09 00:05:36

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8241654

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: linkki
Päivämäärä:   14.7.09 00:20:16

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8241654

tässä tuo sama..

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: no just..
Päivämäärä:   14.7.09 00:47:41

Kävin lukaseen ton suomi24 linkin ja sieltä sen linkin Ulvilan kokousesitykseen/päätökseen..siellä sit seikkailin lisää ja jo löytyi tuttu nimi kaupunginhallituksen jäsenlistasta...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: K.M
Päivämäärä:   14.7.09 01:03:04

Työkiireet pitäneet minut poissa koneen ääreltä,enkä nytkään pitkään piipahda!

Q = en saa sähköpostiasi auki,jos mahdollista kirjoita se ihan *näkyviin*

Hyvä että media on herännyt edes jollain tasolla!!!

Junnilaa en puolustele,olot eivät todellakaan olleet parhaat mahdolliset.

T.K tässä eniten ärsyttää,hän on elänyt ja ELÄÄ EDELLEEN muiden kustannuksella koska tilat joissa ESKO ry toimii ovat HÄNEN!!!

Eikö tuollaista *mätisäkkiä* saada vastuuseen tästä kaikesta???

ADRESSI ja TUTKINTAPYYNTÖ tileistä ym.eteenpäin
Meteliä niin paljon ja kauan että TOTUUS tulee julki!

LOPETTAKAA KAIKKI LAHJOITUKSET TOISTAISEKSI!
MIKSI ELÄTÄMME T.K:n ELÄMÄÄ ENÄÄ YHTÄÄN!

ESKO ry voisi pelastaa kasvonsa ja siirtää toimintansa muualle,elleivät halua KAATUA lopullisesti!?

Mutta nyt nukkumaan,kello soittaa kuudelta hevoshommiin!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ukkeli
Päivämäärä:   14.7.09 01:10:00

TK tilille töppäyksistään, eiköhän saataisi vastapuolen oikeudenkäyntikulut kuitattua keräyksellä :)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: s
Päivämäärä:   14.7.09 09:15:34

Tässä mitään adresseja tarvita, vaan poliisille yksilöity tutkintapyyntö siitä mitä nyt sitten haluaakin tutkittavan. Tutkintapyynnössä ei syytetä ketään yksilöä, vaan halutaan asiaan x selvyys ja jos samalla löytyy syyllisiä, niin hyvä niin. Rikosilmoitus taas pitää henkilöidä, eli syyttää henkilöä x ja se voi kaatua sitten jossain vaiheessa omaan syliin, jos syytös todetaan keksityksi tms.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Tutkinta
Päivämäärä:   14.7.09 12:30:51

Keskustelin tänä aamuna erään eläinlääkärin kanssa, joka tuntee hyvin Timo Junnilan. Hän sanoi ihmetelleensä aluksi kovasti, että miten tämän Junnilan eläintenpito nyt äkkiä noin huonoksi on mennyt - kunnes hänkin sai lisäselvityksiä, jolloin hänkin huomasi, että TK asialla! Nomaaliin tapaan siis erinomaisessa kunnossa olevat eläimet muuttuvat tiedotteessa hirvittävän nälkiintyneiksi, katossa ollut reikä muuttuu romahtaneeksi navetaksi jne!

Miettikääpä, kuinka monelle eläintenpitäjälle on hankittu eläinrääkkäystuomio ja ikuinen maineen menetys pelkillä valheilla!

Vaikea on saada kyseisen tarkastajan tekosia tutkintaan, mutta toivottavasti joku jaksaa edes yrittää!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   14.7.09 13:09:24

ei tuomolalla varmasti ole ollut paljon vaihtoehtoja jos eläimet teekoon nimissä ja vaatii lopetuksen.
toisaalta eettisesti olisi voinut kieltäytyä mut mut...kaksipiippuinen asia tämäkin...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: upi
Päivämäärä:   14.7.09 13:10:42

Mietin itsekkin,kun Junnilla on kumminkin hevosia pitänyt jo melkein 50 vuotta miksi olisi jättänyt hevoset ruokkimatta? Ei ole tietääkseni puhuttu masennuksesta tms.Onko aijemmin tehty valvontaa Junnilan hevostenpidosta? Kysymyksiä tuntuu riittävän. Vähäisetkin tiedot hevosten suhteen ovat nämä kaksi jo heti lopetettua sekä terve Ben.Minua kiinnostaa se takkutukka ori,oli teräväkatseinen poika....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ---
Päivämäärä:   14.7.09 13:14:43

1998 Kirpun eläinkotia perustettaessa on kauppa rekisteriin ilmoitettu toimiala: löytöeläinten vastaanottoasema ja eläinhoitola. Verohallinnon tiedostoon se on muutettu 31.12.2007 siten, että sillä onkin päätoimialanaan Urheilu ja liikuntakoulutus. Rauman kaupunki osti eläinsuojeluyhdistys Esko ry:ltä 3.818,86 eurolla +alv kuukaudessa löytöeläinten hoidon , jolla katetaan Kirpun eläinkodin toiminnan jatkumista. siis luitte aivan oikein. YRITYKSELLÄ EI OLE MUUTA TEKEMISTÄ ELÄINTEN KANSSA KUIN NIMI.----Se on komeaa kun sen osaa. Niin oli eka Medi-Helikin niin kauan kunnes huomattiin ,missä mennään.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Rahastus
Päivämäärä:   14.7.09 13:33:08

Sastamalan hevosista vaadittiin 9 vrk "huostaanoton" jälkeen 500 € hoitomaksua per hevonen kyseisessä eläinkodissa, eli 55,55€/vrk eli 1666€ kuukaudessa. Hoidon tasosta kertoo se että, edes matolääkkeitä ei osattu antaa.

Kuka olisi valmis maksamaan asiantuntemattomasta hevosenhoidosta sellaista summaa?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Rempula
Päivämäärä:   14.7.09 13:39:13

Luulisi verottajaakin kiinnostavan, toivottavasti alkavat tätä tunkiota kaivella.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: päivi
Päivämäärä:   14.7.09 14:12:04

Kuka suojelee eläintä eläinsuojelialta........

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   14.7.09 14:40:44

Minulla ei missään nimessä ole halua mustamaaata Tuomolaa, mikäli joku niin käsitti ylemmästä kirjoituksestani.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   14.7.09 14:41:27

Ihmettelen suuresti, miten tälläinen henkilö on enää tämän kohun jälkeen tälläiseen LUOTTAMUStehtävään oikea ihminen? On menettänyt uskottavuutensa täysin ja mielestäni olisi KOHTELIASTA, että hän jättäisi eläinsuojelutyön kokonaan, ihan jo yleisen eläinsuojelutyön uskottavuuden takia. Itse jos olisin hän, jättäisin.
Tämä kohu on aikaansaanut sen, että yleisestikin eläinsuojelutyö ja sen uskottavuus on kärsinyt!

Päivi on oikeassa...

*Vartti sitten pienen pojan tädiksi tullut*

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: heppatäti
Päivämäärä:   14.7.09 14:45:58

Kuten aiemmin kirjoitin, en ole Junnilan puolella, mutten myöskään TK:n. Tämä siis teille jotka kommentoitte kirjoitustani aikaisemmassa ketjussa.

Tiedän sen verran, että kun viime kesänä tamman hain, oli katossa silloin jo reikä, mutten käynyt sisällä navetassa, oliko siellä eläimiä.

Junnila ITSE PYYDYSTI hankalaluontoisen tamman tarhasta, koska KUKAAN MUU ei saanut sitä kiinni. Tässä jotain faktaa hänen käsittelytaidostaan. Itselläni on ollut useita vakealuontoisia hevosia, enkä minäkään sitä tammaa tarhasta kiinni saanut.

Ja jos, HUOM JOS, kaksi huonokuntoisempaa ovat TODELLA tulleet hänelle kaksi viikkoa ennen tätä jupakkaa (tämä on siis JOS), niin tiedän itsekin, ettei käsittelemätöntä hevosta saada kahdessa viikossa antamaan ottamaan itseään kiinni. Eikä pitkäkavioisen hevosen kavioita voi kerralla lyhentää normaaleiksi (mikä sitten on toiselle normaalia, on toiselle päinvastaista). On minullakin jokunen raakki ollut tuossa pihassa kuntoutumassa.

TÄMÄ ON SIIS MINUN TIETOANI JA MINUN MIELIPITEENI ASIASTA. Ja tämähän on nimenomaan keskustelupalsta, käykäämme siis keskustelua ja esitetään omat mielipiteemme.

Ja olen sen verran ollut eläinsuojeluvalvojan kanssa puheissa kyseisestä aiheesta, että VAIN VIRANOMAINEN (eli kunnan ell/poliisi) VOI TEHDÄ HUOSTAAOTTOPÄÄTÖKSEN, JOTA NÄISTÄ EI TEHTY VAAN ESKO OSTI NE BULVAANIN KAUTTA ITSELLEEN!!!!!!

Siis Esko on todella ollut katala, kun Junnila ei ole suostunut (häntä ei muka tavoitettu) myymään hevosia suoraan Eskolle, niin Esko on päättänyt käyttää bulvaania.

TODELLA ALHAISTA TOIMINTAA!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Varsa
Päivämäärä:   14.7.09 14:49:04

Oletetaan että tamma on ollut kantavana 6.6(hu juttu)niin eikö sen ole täytynyt varsoa lähipäivinä??

Täällä eräs "omin silmin" hevoset nähnyt on kirjoittanut, että tamma oli nimenomaan varsakiimassa...

"Varsakiima on tammoilla yleisimmin 9-11 päivää varsomisesta, mutta vaihtelua tässäkin on 5-20 vrk varsomisesta"(lähde SHKL).
"Jos haluat siemennyttää tammasi varsakiimaan, tuo se siittolaan viikon päästä varsomisesta. Joissakin yksittäisissä tapauksissa kiima on saattanut mennä ohi" kerrotaa myös SHKL:n sivuilla

Eskosta sanottu "Lv-tamma ei ole varsonut tai luonut varsaa 12.6 ilta –26.6. aamu välisenä aikana”, informoi Esko ry:n hallitus."

"Teurastuksen jälkeen tamma tutkittiin ja todettiin sen olleen hiljan tiine." Onko n.20 vrk vielä "hiljan"?

Tutkiko ell silloin 12.pv tamman, ettei ole tiineenä?

Oliko tamma tuolloin 12.pv hätäinen ja hermostunut kuin etsien varsaansa, vai oliko rauhallinen?

Onko viranomaisilla ell:n (vannottu?) lausunto siitä että tamma ei ole ollut tiineenä?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Action
Päivämäärä:   14.7.09 15:01:11

Tamman omistaja kertoi, että tamma oli ollut maidossa teurastamolle vietäessä....
kokemuksesta kerron, että maidontuotanto loppuu 2-5 päivässä, varsinkin jos kukaan ei ole imemässä
1+1= yllättäen 2

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Action
Päivämäärä:   14.7.09 15:05:22

Luultavasti tamma heittänyt "kiukkukusta"... kun se orikin oli päässyt tamman päälle...
kuviteltu "varsakiimaksi"

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Varsa
Päivämäärä:   14.7.09 15:09:53

Erittäin outoa??? Niinkuin koko juttu!

HumppaTukka: Onnea =D

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Tamma
Päivämäärä:   14.7.09 15:30:31

Ei maidon tuotanto varmasti jatku montaa viikkoa ilman varsaa...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Varsa
Päivämäärä:   14.7.09 15:55:22

Tuleeko tuo lastaamis hässäkkä poliisin raporttiin? Kuka näki että ori pääsi tamman päälle? Tuohan on ERITTÄIN tärkeä tieto,miten " ammattimaista" tuo haku on ollut ja mitä siitä on seurannut kantavalle tammalle? Minkälainen koulutus/kokemus TK,lla ja muilla työntekijöillä on esim hevosista? Riittääkö oikeudessa vaan se että on vuosienajan haalinut ihmisten hevosia itselleen? Onko työntekijät käynneet hevosten ensiapu kurssit tai ruokinta kursseja,kyse kun on isosta eläimestä. nimimerkillä kyselyikä =)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: topi
Päivämäärä:   14.7.09 16:54:37

.
käsitin kyllä ettet halunnut mustamaalata katia :)
toistaiseksi luotan tuomolaan ihmisenä ja taitavana ammattilaisena.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Hih
Päivämäärä:   14.7.09 17:07:27

Tollanen osui silmiin...vähän huumoria tähän väliin.. "Smirren säkäkorkeus on 140 – 145 senttiä. Siksi se on poni. Suomen sääntöjen mukaan poneja ovat alle 147 senttiä korkeat hevoset.

"Hevosta hoidetaan nyt. Se saa levätä laitumella ja olla toisten hevosten kanssa sekä nauttia hevosen elämää. Jossain vaiheessa sitten katsotaan, lähteekö se maailmalle vai jääkö meille," sanoo Koski."

Niin kumpi se nyt sit olikaan hevonen vai poni? :D

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: xx
Päivämäärä:   14.7.09 18:23:59

Lähettäjä: Action
Päivämäärä: 14.7.09 15:01:11

Tamman omistaja kertoi, että tamma oli ollut maidossa teurastamolle vietäessä....
kokemuksesta kerron, että maidontuotanto loppuu 2-5 päivässä, varsinkin jos kukaan ei ole imemässä
1+1= yllättäen 2

Niin isoa rautalankakieppiä ei maailmasta löydy, että saisin tämän porukan uskomaan sitä että mitään varsaa ei huostaanoton jälkeen ole syntynyt mutta tämä nyt vaan on tosiasia jonka kanssa teidän sekä tamman omistajan pitää elää. Ja vielä kerran, tälle asialle on lauma täysin ulkopuolisia todistajia.

Mikäli tamma olikin varsonut pitää sitä etsiä Junnilan lantalasta tai muualta ko alueelta jos ei ketut tai muut isommat pedot sitä tarhasta ole vieneet.

Teurastamon eläinlääkärin tekemä tutkimus oli "arvio" ja kuten esim. hampaista tehty ikäarviokin saattaa tuo heittää aika paljonkin. Tuokaan ell ei ole pystynyt 100% varmuudella sanomaan varsomispäivää. Miksi? Koska faktaa varsomispäivästä ole muuta kuin että 12.6. jälkeen varsaa ei ole karsinassa syntynyt eikä ko päivänä Junnilan tarhassa varsaa ollut.

Pyrkiikö hevosten hoitajina toimineet naapurit peittelemään jälkiään? Heidänhän pitäisi tietää onko tamma luonut ennen aikojaan jos ovat paikalla käyneet sen kolme kertaa päivässä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: J
Päivämäärä:   14.7.09 20:21:19

Onko joku jo tehnyt adressin nettiin? jotta saatas alkaa pukstailee nimiä!

Kummasti facebookiin kirpun sivulle kirjotetut jutut "katoo""

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   14.7.09 22:11:42

Facebookissa on nyt HU:n juttu. Katsotaan kauan saa olla.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: gastillus
Päivämäärä:   15.7.09 00:00:25

Jos joku saa tietää että juttu on joskus käräjillä niin takariviin vain istumaan ja kuulemaan T.K lausunnot.Ei varmaan suljetuin ovin käsitellä....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: nippula
Päivämäärä:   15.7.09 12:30:42

Eipä taida kummonen käsittely olla. Junnilaa tullaan syyttämään "törkeästä" eläinrääkkäyksestä.Tanja Koski itkee , kun ei koskaan ole nähnyt mitään niin kamalaa.Tuomaria ei kiinnosta ne kolme lopetettua,eikä varsa koska Junnilla on sen varsan "hävittänyt". Eskossa homma jatkuu ja kiireisenä ,sillä syksy tuo tullessaan "hylättyjä" todennäkösesti lv-ravureita.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Action
Päivämäärä:   15.7.09 12:52:47

eipäs kun ne lv lahdataan ja muut "pelastetaan" jos niitäkään

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: niin ja..
Päivämäärä:   15.7.09 13:05:00

Ruunat on vahvoilla,ne ei oo niin "rajuja".

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Rempula
Päivämäärä:   15.7.09 13:10:46

Onko Kirpussa siis talli, mutta ei laidunta? Saako Eurassa muutkin pitää hevosta omakotitontilla?
Onko se Smirre-poni vielä samoissa tiloissa?

Kertoisiko joku Kirpussa käynyt paikasta enempi?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: roosa
Päivämäärä:   15.7.09 13:20:00

Rempula, sen verran tiedän (en ole mikään TK:n kätyri tms, tiedän vain, pyörin lähiseudulla) että talli on hiukan kauempana kuin itse omakotitalo missä koirat kissat ym asuvat, tallin yhteydessä taitaa olla muutama tarha ja sittenv vielä vähän kauempana on laidunta, missä ainakin Smirre on, ei siellä muita hevosia ole näkynyt, joitakin lehmiä joskus.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Kerttu
Päivämäärä:   15.7.09 19:10:49

Minua kiinnostaisi tietää minkä perusteella Ben oli "terveempi" kun ne kaksi muuta, jotka Esko osti? Lyhyemmät kaviot,vähemmän ulkoloiseten aiheuttamia karvattomia kohtia vai mikä syy oli????

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: +
Päivämäärä:   15.7.09 22:25:49

Ben oli varmaan ainoa joka oli niin kiltti lössykkä että sen kanssa pärjättiin...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Luultavasti
Päivämäärä:   16.7.09 00:34:51

Ben oli muuten ehkä se huonokuntoisin hevosista. Ja sekin oli hoito- ja kuntoutuskelpoinen. Tämähän oli mediahässäkkä, mitä suurimmalta osin, lähti vaan hiukan lipposista.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: no voi huhhuh
Päivämäärä:   16.7.09 01:00:36

En oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa noille kommenteille "nyt rupee kääntyyn sympatiat Junnilan puolelle".
Tuntenut kys. herran niin kauan kuin muistan ja voi voi voi... En viitsi edes lukea tätä keskustelua enää. Ihan jo säälittää hevostenkin puolesta.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: hmm
Päivämäärä:   16.7.09 01:05:08

voi huhuh:lle monetkaan ei puolustele Junnilan hevostenpitoa, vaan kritisoivat sitä, miten asia hoidettiin.

Mielestäni on epäilyttävää jo se, että huostaanottaja ostaa itse ponin 55 eurolla.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: No nämä hevoset
Päivämäärä:   16.7.09 01:57:08

ne tässä säälittävätkin. Joutuivat tuohon juttuun tahtomattaan. Kun piti vissiin jotain julkisuutta saada just vähän ennenkuin armas eläinkoti vaihtoi omistajaa. Hallelujaa ja herran haltuun. Turha mainostaa lehdissä, että yksi pelastettiin, parempi olisi kertoa, että vain yksi säästyi. :(

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Sankari
Päivämäärä:   16.7.09 02:15:02

pelastettiin... ? Mistä?

Sellainen soppa keitettiin, että vain yksi säilyi hengissä. Miettikääpä, miksi!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Katselin
Päivämäärä:   16.7.09 02:49:15

tänään sitä Hu.ta ja oli tamma aivan hienossa kunnossa ikäisekseen.Ja kamalempiakin kavioita on nähty kuin sillä.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Kuin myös
Päivämäärä:   16.7.09 02:57:23

Ihan sama kuva osui tänään silmiini. Mielenkiinnolla odotan näitä esitutkinnan ajan salassa olevia kuvia ;-)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   16.7.09 08:27:09

Oliks eilisessäkin HU:ssa juttua, vai tarkoititteko perjantain lehteä. Jos oli eilenkin, pitää iskälle soittaa, että tuo niiden lehden lainaan...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Rempula
Päivämäärä:   16.7.09 08:41:46

Toivoisin jonkun toimittajan ottavan alueen (miksei muuallakin) eläinsuojelujutut tarkempaan syyniin.

Koska nämä toimenpiteet kohdistuvat yleensä vähän muutenkin elämänhallintansa menettäneisiin ihmisiin, ei heillä voi olla sitä "puolustautumiskykyä", mitä muilla.

Oikeuslaitostamme en arvosta; en tässä, enkä muissakaan asioissa. Tuomarit eivät tunne eläinasioita, eivät talousasioita (talousrikokset- perkaamaton suo!), eivät hometaloasioita (surkeita tapauksia - "kunnia" maininta Espoon käräjäoikeudelle) - eivät muutakaan. Kun kaksi puhuu vastakkain, uskottavin ratkaisee. Onko siis esim. reppana vanha mummo/pappa/mielenterveyskuntoutuja.. uskottavampi, kuin oikeudessa esiintymään tottunut eläinsuojelutarkastaja.

Vähäväkiset eivät hallitse puolustusta; luottavat raukat siihen, että käräjillä totuus tulee julki, sitten ollaankin häviön kanssa ihmeessään, rahat eikä taito ei riitä valitukseen hoviin. Mitäpä sitä toisaalta muutamasta kissasta/koirasta/lehmästä valittamaankaan, ei taitaisi valituslupaakan tulla. Ja kun oikeuslaitoksemme mukaan kaikki todisteet pitää olla kasattu jo käräjille, niin heppoisilla todisteilla + puolustuksella häviää vain uudestaan. Tuomaritkaan ei tykkää "pikkuasioista" kitisijöistä.

Koijareiden puolella koko oikeus!

Millä perusteilla siis yleensä on päädytty hätäteurastuksiin, onko näissä intressiristiriitoja, kuten caset Smirre & Ben, miten paljon annetaan oikeasti tukea niille, jotka selviäisivät elukoitensa kanssa tuettuna? Miten puolustus on hoidettu (päin persusta, oletan)?

Tuttu on HESY:n vapaaehtoisia, heillä on kotona kissoja odottamassa uusia koteja ja hän käy viemässä yhdelle "kissamummolle" välillä kissanruokaa, auttamassa siivouksessa jne. Pieni vaiva, mutta iso apu!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: i.p
Päivämäärä:   16.7.09 09:13:55

Ben oli "paremmassa kunnossa" kuin ne kaksi muuta koska sattui olemaan ruunattu... tosiasiahan on se että ruuna on helpompi myydä kuin ori ja siitä saattaa saada vähän enemmänkin (koska kyseessähän on kuitenkin ostajakunta joka koostuu harrastelijoista) ja jos nämä kaksi oria olisi ruunattu ensin niin sehän olisi maksanut....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: HumppaTukka
Päivämäärä:   16.7.09 09:24:27

Itse kuulin eräältä erittäin kokeneelta eläinlääkäriltä, "vähän" kritiikkiä tätä hommaa kohtaan. Ja eläinsuojelu immeinen ei kuulumma "saisi" olla jatkuvasti julkisuudessa ja antaa mahdollisesti ristiriitaista tietoa eläinlääkäreiden ohitse. Koska toimittajat eivät tarkista tietojaan eläinlääkäreiltä.

Itse ihmettelen miksi hoitoa ei ole aloitettu heti, kun eläimet huostaanotettu - sitä myös ell. ihmetteli. Huostaanoton yhteydessä ei omistajalta tarvitse lupia kysellä hoitoihin! Onko jo tässä vaiheessa päätetty, että hevoset lopetetaan myöhemmin, ellei kukaan suostu maksamaan? Ja aika hintavaa on "hoito" tässä paikassa. Maksaa enemmän kuin kuukauden täysylläpito suurilla tallilla!

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Rempula
Päivämäärä:   16.7.09 09:33:12

Vissiin ne hevoset päätettiin lopettaa, joille ei itse pärjätty..

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Ben
Päivämäärä:   16.7.09 10:01:35

Käsittääkseni tällä ruunalla ollut jo aikaisemminkin jaloissa sanomista, esim. hankkarit.

Tervejalkaiset oripojat lopetettiin koska ainakaan toiseen ei käsittelytaito riittänyt ja toinen oli jätetty tunnistamatta ja rekisteröintikulut olisi tullut myös maksamaan kuten ruunauksetkin.

Eikä ole todistusaineistoa enää tutkittavana.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Viikari
Päivämäärä:   16.7.09 10:16:17

Uppista mielenkiinnosta!

Ukkelilla oli hyyyvä linkki Häijäästä -sai kunnon naurut työpäivällekin ;)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Sniidu
Päivämäärä:   16.7.09 11:30:44

Eikö joku, joka tuntee Kirpun toiminnan henkilökohtaisesti voisi viedä asiaa eteenpäin? Kaikki täällä kovasti toivovat, että joku tekisi jotain. Sitä itsekin toivon, mutta en koe olevani oikea henkilö auttamaan, koska ainut tietolähteeni on netti.

Esimerkisksi sinä Humppatukka (onnea muuten tätiydestäsi!), jos tunnet Kirpun toiminnan kyseenalaistaneen eläinlääkärin, voisit ehdottaa häntä tarttumaan toimeen. Eläinlääkärillä varmasti olisi tarpeeksi uskottavuutta tällaisessa asiassa sekä tietoa ja yhteyksiä lähteä juttua ratkomaan.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: voi vide
Päivämäärä:   16.7.09 12:01:31


"En oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa noille kommenteille "nyt rupee kääntyyn sympatiat Junnilan puolelle".
Tuntenut kys. herran niin kauan kuin muistan ja voi voi voi... En viitsi edes lukea tätä keskustelua enää. Ihan jo säälittää hevostenkin puolesta."

En ymmärrä kommenttia? Jos hevosten hoidossa on ollut jo niin kauan kun muistat puutteita MIKSI et ole puuttunut asiaan?? Siinä tapauksessa ymmärrän kommenttisi jos olet se BULVAANI!!! "En viitsi edes lukea tätä keskustelua ENÄÄN"??? (Niin ne kaikki TK ystävät käy täällä kirjoittamassa)

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Kurre
Päivämäärä:   16.7.09 12:07:35

Onkos sillä TK:lla ystäviäkin?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: maanmatonen
Päivämäärä:   16.7.09 12:26:59

xx on ainakin itse Tanja Koski, huomaa heti kirjoituksista.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: voi vide
Päivämäärä:   16.7.09 12:32:15

No eiköhän niillä lahjoitusvaroilla muutaman sellaisenkin saa hommattua...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Tamma
Päivämäärä:   16.7.09 12:49:11

Se tässä asiassa on myös ihmeellistä, että mikään muu lehti kuin Hevosurheilu ei ole julkaissut mitään puolueetonta tietoa asiasta. Kaikki muut lehtiartikkelit/uutiset ovat Eskon/Tanja Kosken tiedotteita (joista sittemmin on löytynyt aika paljon asiavirheitä!).

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: nana
Päivämäärä:   16.7.09 12:52:55

"xx on ainakin itse Tanja Koski, huomaa heti kirjoituksista."
Ei ole xx itse T.K.,mutta muuten on ollut kys. hevosten kanssa tekemisissä päivittäin.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Hmm
Päivämäärä:   16.7.09 13:12:17

Mulla pisti eniten silmään tuolla suomi24:n keskustelussa se, ettei tämä Kirppu/Esko whatever ilmoita kuinka moni eläin on löytänyt kodin vuosittain ja kuinka paljon eläimiä sinne on tullut. Todella kylmät väreet sain kun mietin että oikeestiko muutkin eläinsuojeluyhdistykset tmv. lopettavat 80 kissasta 70 ja 10 saa jäädä henkiin?

En hyväksy Junnilan toimia, mutta en myöskään tuomitse. Hän olisi voinut saada korjauskehotuksen ja sitten lisäsanktioita jos ei paikkaa ja hevosia saa parempaan kuntoon annetussa ajassa. Mitään syytä hevosten lopettamiselle en jaksa uskoa olleen muuta kuin pistää todisteet hautaan. Varsinkin jos ammattitaitoisia ottajia olisi ollut.

Jotenkin huolestuttavaa, että TK voi toimia kuin ylijumala tällaisissa tilanteissa. Kaivautuisin kyllä syvälle luolaan jos olisin hän, tai muuttaisin etelä-eurooppaan pelastamaan aaseja.. ei kestä päivänvaloa tämä toiminta ei.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: xx
Päivämäärä:   16.7.09 13:54:35

"Todella kylmät väreet sain kun mietin että oikeestiko muutkin eläinsuojeluyhdistykset tmv. lopettavat 80 kissasta 70 ja 10 saa jäädä henkiin?"

Ottakaahan selvää mikä on käytäntö löytöeläinten kohdalla kaikissa eläinkodeissa ennen kuin täällä parutte. Niitä elukoita pidetään olikohan se 15 vrk ja jos sinä aikana ei omistajaa löydy ne lopetetaan ja jossain tapauksissa yritetään löytää uusi koti. Irtona juoksevia katteja on suomi täynnä ja kyllä pian olisi eläinkodit täynnä jos ei niitä jostain päästä vähennettäisi.

Miksi ette "pelasta" näitä löytöeläimiä kun niitä olisi tarjolla? Ai niin mutta eihän niitäkään ilmaiseksi saa vaan hoitokuluista pitää pulittaa pikku summa (jopa eläimen oikean omistajan jos sattuu kohdalle). Ja pitää allekirjoittaa pari sitoomuspaperia ennenkuin saa "pikku ressukan" kainaloonsa kehruuttamaan.

Jessus mistä näitä umpi-idealisteja, joilla ei ole oikeasta elämästä mitään ymmärrystä,sikiää.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: i.p
Päivämäärä:   16.7.09 14:02:08

xx: velvollisuus on pitää tuo 15 vrk, mutta tosiasiassa useimmat pitävät niin kauan kuin uusi koti löytyy tai eläin menehtyy!!! Aika kunniottavasti muuten puhut eläimistä... Ei kai se niiden kissojen (eli kattien) vika ole, jos täyttävät suomen maan... ja kyllä, on tullut vierailtua löytöeläintarhalla ja otettu sieltä ressukkaa kotiin

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: no huh huh
Päivämäärä:   16.7.09 14:09:49

"Ben käyttäytyi tarkastuksessa kuulemma kiltisti ja oli ystävällinen kaikille. Ben on ilmeisesti antanut anteeksi meille raakimuksille oman kaamean kohtelunsa."

"Saatammepa laittaa "hyväyönpusuja ja hännänhuiskuja"- tekstiviestin tai vaikkapa valokuvia lemmikistä sähköisesti."

"Huomenna se sitten muuttaa metsäiseen tarhaan, jossa pääsee kokeilemaan "uusia varpaita pedikyyrin" jälkeen..." yms "äitiyspakkaus" ja "kavioliitto" lässytykset.. Voi hellanlettas sentään ja lättyn lättyn lää. Ja ikää oli?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: kyl maar...
Päivämäärä:   16.7.09 14:15:44

"Onkos sillä TK:lla ystäviäkin?"

"No eiköhän niillä lahjoitusvaroilla muutaman sellaisenkin saa hommattua..."

näköjään..: " Avunannon kohteena ovat ihmiset ja eläimet." Siis ihmiset...?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: xx:lle
Päivämäärä:   16.7.09 14:23:01

xx:n kommentit on juuri sitä itseään...

...täällä parutte...elukoita...katteja...
Siis aikamoista halveksuntaa eläimiä ja niiden elämää kohtaan. Pikainen lopettaminen on ok, muuten olisi Suomi täynnä...

Syyllistämistä: Miksi että pelasta... Mistä tämä henkilö voi tietää, minkä verran kukin on eläimiä pelastanut?

Onneksi maailmassa riittää "umpi-idealisteja". Jonkinlaista idealismia ja eläinrakkautta odottaisi kyllä eläinkodin pitäjältäkin.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: näköjään..
Päivämäärä:   16.7.09 14:36:11

"Ai niin mutta eihän niitäkään ilmaiseksi saa vaan hoitokuluista pitää pulittaa pikku summa (jopa eläimen oikean omistajan jos sattuu kohdalle)."
PIKKU summa? 150 euroo?? TK:n matkakulut Eura-Rauma-Eura, löytökissan haku, kauppareissun yhteydessä 90 euroo+ yhden päivän hoitokulut 30 euroo... yht 120 euroo..pikkusumma?, jota mm. Rauman kaupunki kuitenkin sponssaa reilulla 4000 eurolla kuussa?? Joku kohtuus noihin hintoihin, ni varmasti löytyisi koteja kissoillekin, löytäähän ne muutkin eläinkodit kodit kissoilleen, miksei TK? vai meneekö kaikki aika ja tarmo vaan rahankeruuseen?

xx: Kerropa hevoset nähneenä, mikä oli se syy että ei Beniä lopetettu, että oli niin paljon paremmassa kunnossa, oli kuitenkin samassa tallissa, samalla hoidolla kuin kaikki muutkin hevoset, mikä teki tästä sen joka päätettiin jättää eloon? Pallittomuus?
"Kaksi hevosista on jouduttu eläinsuojelullisista syistä lopettamaan 3.7.09.
Hevosten hoito ja huolenpito oli laiminlyöty jo niin pitkältä ajalta ja niin radikaalisti ettei niitä edes pitkällä ja asiantuntevalla hoidolla ja koulutuksella olisi saatu paranemaan.
Hevoset olivat käsittelyyn tottumattomia ja niillä oli mm: kavioiden puutteellisen hoidon takia sen kaltaisia vaivoja jaloissa ettei ollut takeita että niitä olisi saatu kuntoon.
Niillä kummallakin todettiin myös voimakas sisäloistartunta sekä tuskallista kutinaa aiheuttava ulkoloistartunta.
Kivun,tuskan ja kärsimyksen välttämiseksi hevoset päästettiin vihreimmille laitumille."
HUOM:Vaivoja jaloissa(BENIlläkö ei ollut???). NIIN että mites se taas menikään....

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: xx
Päivämäärä:   16.7.09 14:46:59

Idealismia ja eläinrakkautta kyllä mutta realiteetit ja järki pitää olla mukana niissäkin hommissa. Eikä vielä nekään riitä vaan pitää hanskassa olla muutama laki sekä niiden tulkinnat. Lisäksi kun tarpeeksi näkee näitä ikäviä tapauksia niin kyllä siitä idealismit karisee, niin kävi myös Eerikäiselle. sopii kokeilla itse sitä hommaa, kuinka moni pystyisi, en minä ainakaan. Pelkkä sivusta seuraaminen tekee riittävän pahaa.

Kaikki elukat ovat kyllä minullekin tärkeitä muuten niitä ei kotona olisikaan. On kopukoita, koiria ja katteja. Toiset lajit tärkeämpiä kuin toiset. En kuitenkaan ala lässyttämään enkä inhimillistämään niitä koska elukoita loppupeleissä vaan ovat. Se millä eläimiä nimitän ei vähennä eikä muuta lainkaan sitä tosiseikkaa miten tärkeitä ne minulle ovat.

Ja toisekseen, olen kuvitellut tämän foorumin olevan yleinen KESKUSTELUpaikka eikä suunnatun kuten nyt tässäkin tapauksessa vain ja ainoastaan yhden ihmisen parjaamiseen ja vihamisten keskinäiseksi KESKUSTELUpalstaksi. Anteeksi erheeni kun olen uskaltanut tuoda julki aatokseni ja tietoni käsillä olevasta aiheesta. Ei tule toistumaan. Seurailen huvittuneena jatkospekulointejanne...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä:  
Päivämäärä:   16.7.09 15:00:51

Lähettäjä: no huh huh
Päivämäärä: 16.7.09 14:09:49

"Ben käyttäytyi tarkastuksessa kuulemma kiltisti ja oli ystävällinen kaikille. Ben on ilmeisesti antanut anteeksi meille raakimuksille oman kaamean kohtelunsa."

"Saatammepa laittaa "hyväyönpusuja ja hännänhuiskuja"- tekstiviestin tai vaikkapa valokuvia lemmikistä sähköisesti."

"Huomenna se sitten muuttaa metsäiseen tarhaan, jossa pääsee kokeilemaan "uusia varpaita pedikyyrin" jälkeen..." yms "äitiyspakkaus" ja "kavioliitto" lässytykset.. Voi hellanlettas sentään ja lättyn lättyn lää. Ja ikää oli?


>> Ai että ei lässyttelyä?
>> Kiva varmaan onkin naureskella partaansa ja seurata kun muut koittavat päästä selville juonesta.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: tulkinnat?
Päivämäärä:   16.7.09 15:03:09

"Eikä vielä nekään riitä vaan pitää hanskassa olla muutama laki sekä niiden tulkinnat." Eikös lain pitäisi olla ihan yksiselitteinen(ESL)? Muuhunhan ei vedota? Mä en ole TK.n vihamies, en, haluan vain muiden kanssa vähän selvyyttä tähän ristiriitaisuuksia vilisevään sotkuun. Ei ole erhe tuoda julki aatoksiaan ja tietoja, vielä parempi olisi jos pystyisit vastaamaan noihin sinulle(kin) esitettyihin kysymyksiin, mut kun ei tunnu löytyvän vastauksia, vetäydyt keskustelusta tyyliin * en leiki enää teidän kanssa* kuten joku tuolla aikaisemminkin totesi toiselle samanmoiselle...

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Hassua
Päivämäärä:   16.7.09 15:10:50

"Syyllistämistä: Miksi että pelasta... Mistä tämä henkilö voi tietää, minkä verran kukin on eläimiä pelastanut?"

No ehkä ne tietää sen siitä samaisesta syystä että nimetön luotettava todista on juuri luotettava, vaikka onkin nimetön? =D

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ei omalla
Päivämäärä:   16.7.09 15:42:04

ei tietenkään kukaan ole teekoolta mitään pelastanut. eihän se niitä kenellekkään suostu antamaan ;(

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: zamppa
Päivämäärä:   16.7.09 15:53:23

xx:lle, kirjoitit: "...olen kuvitellut tämän foorumin olevan yleinen KESKUSTELUpaikka eikä suunnatun kuten nyt tässäkin tapauksessa vain ja ainoastaan yhden ihmisen parjaamiseen ja vihamisten keskinäiseksi KESKUSTELUpalstaksi... Seurailen huvittuneena jatkospekulointejanne..."

Seuraat varmasti! Ja kommentoitkin! Miksei moista pöyristyttävää valehtelua, salailua, virkavallan väärinkäyttöä ja järjetöntä hyväuskoisten rahastusta saisi kommentoida? Ai niin, kun sitä ei ole koskaan ennenkään kommentoitu. No kerta se ensimmäinenkin.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   16.7.09 16:37:50

Länsi-Suomen läänineläinlääkärit, joiden toimialueeseen kuuluu eläinsuojelu:

Susanna Pesonen, Turun toimipaikka
Heuru Riitta, Tampereen toimipaikka
Tikkanen Markku, Jyväskylän toimipaikka
Nyberg Matti, Vaasan toimipaikka

Sähköpostiosoite on muodossa etunimi.sukunimi(at)laaninhallitus.fi

En tiedä minkä toimipaikan alaisuuteen Sastamala kuuluu, epäilen Tamperetta, mutta yhtäkaikki suosittelen laittamaan vaikkapa sähköpostitse selvityspyyntöä siitä, onko asiassa toimittu lainkirjaimen mukaan ja onko ko. eläinsuojeluvalvoja ja eläinllääkäri tässä ja muissa tapauksissa toiminut valtuuksiensa mukaisella tavalla.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   16.7.09 17:06:26

Mikset lappalainen itse pistä selvityspyyntöä?

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: marmaduke
Päivämäärä:   16.7.09 17:33:54

Ei ihme että xx on tuota mieltä kun kerran on itse TK.
Sehän lopettaa kaiken mikä liikkuu tai ostaa itselleen :D

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ninnu
Päivämäärä:   16.7.09 18:32:00

Eihän täällä todellakaan ole "vain yhtä ihmistä parjattu", vaan ihmetelty koko tapaukseen liittyvää asiatietojen salailua, väärien tietojen antamista, sekä ääretöntä julkisuushakuisuutta.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Lappalainen
Päivämäärä:   16.7.09 18:43:17

piste: Todennäköisesti laitan kyllä, mutta liekö pahasta jos sinne ovat yhteydessä muutkin, etenkin sellaiset, jotka ovat olleet henkilökohtaisesti ko. tahojen kanssa tekemisissä. Minulla kun ei ole tapahtumiin mitään muuta kosketuspintaa kuin yleinen mielenkiinto eläinsuojeluasioiden toteutumiseen. Tuollaisia jupakoita ei montaa tarvita kun on hyvältä asialta pohja pois.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   16.7.09 20:13:09

Olet oikeassa.
Minä en tiedä tästä tämän enempää, mutta olen mielenkiinnolla tätä ketjua + lehtijuttuja seurannut.
Toivottavasti tätä joku vähän tutkisi, pelottavan kuulloista TK:n toiminta.
Me asutaan TK:n alueella ja siksi erityisesti tämä kiinnostaa.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: K.M
Päivämäärä:   16.7.09 22:26:01

Nukkumaan matkalla,
Pakko heittää kommentti!

Jos hevosilla oli ulko/sisäloisia ja ne löytyivät tallista kaikki...miksi sitä *tuskaa aiheuttavaa kutinaa* tms.ei todettu BENILLÄ???

Täit ja väiveet leviää kuin kulovalkea...

*Paska haisee*

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: ???
Päivämäärä:   16.7.09 22:49:45

Ihan vaan pikku sivuhuomautus: Oriveden Boondock's ottaa myös vastaan löytöeläimiä, ja jos heidän sanaansa on uskominen, heillä ei lahtari lahtaa elukoita vaan kaikille pyritään etsimään uusi koti jos omistajaa ei ilmaannu.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Hmm
Päivämäärä:   16.7.09 22:51:07

xx:lle; nimenomaan sitä mietin, että onko Todella Näin, että n. 20 % löytökoteihin tulevista kissoista jää henkiin. Itse jos tällaista toimintaa harjoittaisin, niin kokisin että tärkeintä informaatiota olisi löytyneiden kotien määrä, ei niinkään lopetettujen määrä. Kukin viestii tyylillään..

Ja mitä ihmeen jeesustelua tämä ao. juttu on? Kas, ihan olen oikein rahalla ostanut itselleni eläimiä enkä mitenkään oleta että ilmaiseksi niitä pelastellaan! Täysin vieraita hevosiakin olen ihan ilmaiseksi tänne hoitoon ottanut ja klinikalla käyttänyt kuvauksissa ja antanut aikaa toipumiseen ja sitten ihan omalla rahalla lopettanut jos on niin huono tilanne ollut. Aivan ilman mitään valtion avustuksia.

Tässä Sastamalan tapauksessakin "pelastajia" olisi ollut tarjolla jotka olisivat olleet valmiita huolehtimaan näistä eläimistä. Tuli vaan kiire lopettaa ne "pikku ressukat".

Sä kyllä vaikutat niin kyyniseltä ihmiseltä että ihan pelottaa.

Lainaus xx:
Miksi ette "pelasta" näitä löytöeläimiä kun niitä olisi tarjolla? Ai niin mutta eihän niitäkään ilmaiseksi saa vaan hoitokuluista pitää pulittaa pikku summa (jopa eläimen oikean omistajan jos sattuu kohdalle). Ja pitää allekirjoittaa pari sitoomuspaperia ennenkuin saa "pikku ressukan" kainaloonsa kehruuttamaan.

Jessus mistä näitä umpi-idealisteja, joilla ei ole oikeasta elämästä mitään ymmärrystä,sikiää.

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
 Re: Sastamalan hevoset 8
Lähettäjä: Tziisus
Päivämäärä:   16.7.09 23:11:02

Niin niitä on todella paha pelastaa kun ainut joka niitä osaa hoitaa on TK, nytkin mielummin lahtiin!! Olishan se ollut kamalaa huomata, että muutkin saattavat osata. On tämä "pelastaja" erikoisuus,kehtaa vielä soittaa Essille JÄLKEENpäin...hu-hu... niinpä, mistä sikiää???

Vastaa viestiin
Ilmoita häirikköviestistä
   |  Näytä viestiotsikot       <<-  |  ->>


Ketju on saavuttanut 100 viestin määrän tai se on suljettu. Ketjuun ei pysty kirjoittamaan.
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.

©2020 Satakunnan eläisuojelu lainmukaiseksi - suntuubi.com